Komunikat - The TCP/IP network transport

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jan56
Początkujący użytkownik forum

Komunikat - The TCP/IP network transport

Post autor: Jan56 »

Witam.
Mam problem, który opisałem na innym forum i tam nikt mi nic konkretnego nie podpowiedział. Więc przyszedłem tu, bo kiedyś tu uzyskałem bardzo wyczerpujące odpowiedzi. Nie chcę się powtarzać, to zamieszczę link do tematu w tamtym forum http://forum.laptopy.info.pl/f14/komuni ... post357751 a tu zamieszczę tylko screen, bo tam aby go zobaczyć należy się logować. Aby nie sprawiać kłopotu odpowiadającym to zamieszczam tu:
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Komunikat - The TCP/IP network transport

Post autor: Jaco »

Napisałem tam coś: http://forum.laptopy.info.pl/f14/komuni ... post358280
Jan56

Dziękuję, że napisałeś. Ja również odpowiedziałem. Może jeszcze i tu ktoś mi doradzi co zrobić. Bo nadal zero reakcji z internetem w laptopie.
Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: KrissTofferr »

Jan56, Pobierz program WinSock XP Fix.
Program nie wymaga instalacji, możesz go uruchomić z pendrive na laptopie.
Jan56

Kriss dziękuję za podpowiedź, może i skorzystam. Na razie przeskanowałem programem który mi polecił Jaco i wysłałem to wszystko do niego. Czekam teraz na odpowiedź. Jeśli to nie pomoże, to spróbuję skorzystać również z twojej rady.

Edit: Kriss, dzisiaj zrobiłem tak jak powiedziałeś. Komunikat mi znikł, ale połączenia do kompa nie ma. Wyjście jest, ale odbioru brak i nadal pisze mi, że mam ograniczone połączenie. Więc zabrałem sie do naprawy Windowsa, zainstalowałem również serwis pak. 3. Nic to nadal nie pomogło, więc podłączyłem kartę Edimax do kompa stacjonarnego, i o dziwo , to samo co na laptopie. Wniosek, to chyba karta WiFi siadła. Chyba kupię nową.
Jeszcze dam znać co i jak.
Jan56

Problem mój rozwiązany nie całkowicie. Jeszcze raz formatowałem cały dysk i wstawiłem system od nowa i nadal nic. i akurat przyjechał do mnie dostawca internetu ( bo był w okolicy) i sprawdził mi ruter. Okazało się, że coś się w nim poprzestawiało, chyba w czasie wyłączania i włączania (migania) prądu w elektrowni. Ustawił mi i zabezpieczył przez WEP i hasło. Wczoraj robiłem próbę i wszystko chodziło na cymes. Włączam dzisiaj i już znów komplikacje. Otóż włączyłem internet na laptopie, a tu wygląda, że wszystko gra, jest połączenie i sygnał, wysyła i pobiera, ale stron w przeglądarkach nie otwiera. Gdy resetuję połączenie i wpisuję hasło ( klucz) to na ten moment wyłącza mi się karta (brak połączenia) i za moment się włącza, ale przeglądarka nadal mi nie otwiera stron. Więc w tej chwili włączyłem kartę radiową w komputerze stacjonarnym, (a odpiąłem od niego kabel) i wykryła mi połączenie radiowe i po wpisaniu hasła włączyła się i przeglądarka otwiera strony, i w tej chwili pisania, z niej właśnie korzystam. Cały czas, jak nie urok to sraczka. (przepraszam za wyrażenie, ale brak mi już sił do tego dziadostwa)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Jan56 pisze:Więc w tej chwili włączyłem kartę radiową w komputerze stacjonarnym, (a odpiąłem od niego kabel) i wykryła mi połączenie radiowe i po wpisaniu hasła włączyła się i przeglądarka otwiera strony, i w tej chwili pisania, z niej właśnie korzystam.
Tu proponuję aby odznaczyć aby łączyło się automatycznie tylko ręcznie i karta wifi może być non stop włączona.
ODPOWIEDZ