NOWA STACJA BAZOWA

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
brtk89
Użytkownik forum

NOWA STACJA BAZOWA

Post autor: brtk89 »

Witam, mam pytanie, może trochę niemądre, ale przecież każde innowacyjne myslenie jest teraz w cenie.
Mam OFP z modemem i niestety jakość łącza ciągle spada.... Czytałem tematu o zrywaniu umowy i stwierdziłem, że to raczej nie dla mnie.
Przeglądałem mapę mojej okolicy na stronce:
http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/51.81262 ... 72461/z/12
i doszedłem do wniosku, że mieszkam w pobliżu "dziury" w zasięgu CDMA (przynajmniej tak mi się wydaje)....

Czy ktoś wie w jaki sposób sprawić, aby w mojej okolicy wybudowano nowy BTS z CDMA????
Nie wiem, czy jasno się wyraziłem.... Po prostu chodzi mi o to, żeby Orange zainwestowało w tereny sąsiadujące z moimi żebym miał lepsze łącze.......
AMD Sempron(tm) 2500+ 1,75 GHz; 1GB RAM
lub
Intel Core i3-330M; ATI HD 5650; 4GB RAM
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: NOWA STACJA BAZOWA

Post autor: Patryk »

brtk89 pisze:Czy ktoś wie w jaki sposób sprawić, aby w mojej okolicy wybudowano nowy BTS z CDMA????
Poprosić jakiegoś kluczowego klienta Orange, żeby ze dwa razy w tygodniu dzwonił do BOKu i narzekał, że w danej okolicy internet działa tragicznie.
Awatar użytkownika
brtk89
Użytkownik forum

A jakiś pomysł.........
Mniej zależny od znajomości?
lub
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

brtk89 pisze:A jakiś pomysł.........
Mniej zależny od znajomości?
Modlitwa ? :]
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Wybudować duuży, lukratywny ośrodek turystyczny w okolicy działający cało rocznie?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Patryk pisze:Modlitwa ? :]
To też znajomości :hyhy:
transm
### BAN ###

Post autor: transm »

A inwestowałeś w antenę 13dbi wykierowana na bts? a widzę żę jesteś z moich okolic.
Awatar użytkownika
brtk89
Użytkownik forum

Nie jestem pewien, czy ta inwestycja mi się zwróci. Według stronki btsearch najbliższa stacja bazowa jest pod Koluszkami (ok. 13km na południe ode mnie). Niestety na drodze pomiędzy mną a tą stacją jest linia kolejowa, która w znacznej części jest wyniesiona ok. 3-5m w górę, ponieważ tory są ułożone na skarpach. Ja mieszkam w lokalnym "dołku", więc żeby antena na pewno dała mi zysk w jakości połączenia musiałbym ją zamontować na maszcie o wysokości 8-10m...... Nie mam takiego masztu, a z tego, co się orientuję to kable, które są fabrycznie montowane przy antenach są długości do 10m. a do kabla, trzeba podłączyć ten nieszczęsny modem o koło się zamyka.......... Gdyby można było pożyczyć od kogoś taką antenkę........
lub
transm
### BAN ###

Post autor: transm »

brtk89 pisze:Nie jestem pewien, czy ta inwestycja mi się zwróci...Cytat przycięty przez Moderatora ->Jaco - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
Myślę że antena na pewno poprawi twoja sytuacje skoro masz umowę popatrz u siebie na wiosce lub u sąsiadów czy ktoś nie ma na domku starej antenki od telefonu bezprzewodowego to by ci odsprzedał za parę groszy tylko konektor musiał byś zrobić bo tam jest tnc na końcu chyba ze masz mv410.

[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2010-06-03, 09:30 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-06-03, 08:30 przez transm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wilq
Stały użytkownik forum

Post autor: wilq »

brtk89 pisze:Nie jestem pewien, czy ta inwestycja mi się zwróci.
Zwróci Ci się. Na pewno. Skoro bez anteny zewnętrznej masz działający net to z antenką będzie lepiej. Ja kupowałem swoją antenkę dipol na alledrogo i w opisie sprzedawca zagwarantował możliwość zwrotu. U mnie nie było takiej potrzeby - bez antenki nie miałem netu w ogóle (jedynie lampka wskazywała jakiś tam sygnał) a z anteną normalnie mam.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

transm pisze:popatrz u siebie na wiosce lub u sąsiadów czy ktoś nie ma na domku starej antenki od telefonu bezprzewodowego to by ci odsprzedał za parę groszy
Te anteny formalnie należą do TP.
Awatar użytkownika
kkrzysiek1234
Stały użytkownik forum

Post autor: kkrzysiek1234 »

Patryk pisze: Te anteny formalnie należą do TP.
Ja kiedyś taką miałem ale Założyli mi inną i tamtą zabrali.
Orange Freedom Pro (CDMA)/ Play Online (GPRS EDGE UMTS HSDPA)
ODPOWIEDZ