Witam :) Nie moge uruchomić menadzera S E GC 85 -help !!!!!

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
art13
Początkujący użytkownik forum

Witam :) Nie moge uruchomić menadzera S E GC 85 -help !!!!!

Post autor: art13 »

Zainstalowałem Sony Ericson GC 85 normalnie i chodziło na moim nowym lapku, poźniej nagle przestała się uruchamiać i teraz wyskakuje błąd aplikacji.
W opcje może wchodzic albo uszkodzenie fizyczne karty albo fleshu czyli oprogramowania.
Sam wielokrotnie robiłem wymiane flashu w telefonach wiec moze <font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font> w tej karcie tylko <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> gdzie moge cos takiego znaleźć tzn soft do GC 85 i programik.

Bede wdzieczny za pomoc -jakąkolwiek :(

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Witam :) Nie moge uruchomić menadzera S E GC 85 -help !!!!!

Post autor: Jaco »

Spróbuj zamiast łączyć sie przez managera zrób dial-up.Opis znajdziesz na forum w przyklejonym wątku.Polecam również program @pogara zamiast tego managera.Wtedy będziesz miał pewność co do wymiany softu .
art13

Qrcze obawiam sie ze system <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie widzi tej karty tzn niby ją łapie ale nie do konca, wykrywa jakies urzadzenie ale nierozpoznaje.

Zadna aplikacja nie chce pójść pod ta karta a wczesniej dzialało bez problemu
Awatar użytkownika
Jaco

Odinstaluj wszystko i zainstaluj.A może złapałeś jakiegoś vira.Przeskanuj kompa dobrym antyvirem.Skoro wcześniej działało to musi działać.
art13

Skanowałem nortonem, robiłem reinstalacje itd i dalej kiszka.

Teraz szukam jakiegos programiku do wymiany softu i samego softu oczywiście, bo wydaje mi sie ze fizycznie nie powinna byc uszkodzona.

Podobnie miałem z kilkoma telefonami, tez sie chrzaniły i po wymianie softu wszystko bylo w porzadku.
Awatar użytkownika
Jaco

Myśle że próbowałeś już coś zmienić w oprogramowaniu karty i dlatego teraz nie działa.Może wywaliłeś jakieś pliki systemowe.Piszesz że modem jest ale nie go nie widać.Zrób kwadernę modemu,przywróć sterowniki.Jeśli masz możliwość sprawdż kartę na innym laptopie.Jeśli nadal nie będzie działać to znaczy o jej uszkodzeniu lub braku softu w samej karcie.W tej sytuacj to raczej bez serwisu się nie obędzie.Nie wiem czy ktoś na forum wymieniał soft w takiej karcie i czy w ogóle jest to możliwe.
art13

Niczego właśnie nierobiłem, zreszta majac nawet soft trzeba sie jeszzcze upewnic ze wszystko bedzie ok i ze program jest dobry a wczesniej poczytac dokladnie faq.

Byc moze to jest uszkodzenie samej karty, naszczescie eryki maja 2 lata gwarancji.
Nic to bede musiał oddac do serwisu.
ODPOWIEDZ