Modem huawei e160 - czy można odbierać zwykłe smsy ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem huawei e160 - czy można odbierać zwykłe smsy ?
Witam.
Kupiłem modem huawei e160 z sieci O2. Włożyłem tam zwykła kartę play fresh i internet działa. Problem jest taki że jest to mój stary numer play fresh i czasami jeszcze dochodza na niego smsy. Czy można jakos odbieraś smsy przychodzace na kartę Play Fresh umieszczoną w modemie ?
Mam Windowsa XP.
Kupiłem modem huawei e160 z sieci O2. Włożyłem tam zwykła kartę play fresh i internet działa. Problem jest taki że jest to mój stary numer play fresh i czasami jeszcze dochodza na niego smsy. Czy można jakos odbieraś smsy przychodzace na kartę Play Fresh umieszczoną w modemie ?
Mam Windowsa XP.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Modem huawei e160 - czy można odbierać zwykłe smsy ?
Jakiej aplikacji używasz?
-
Używam tylko to co było w modemie i zainstalowało się od razu po jego podłaczeniu czyli O2 Connection Manager
Musiałem tylko dodać nowy profil czyli Play i internet chodzi, ale nie wiem jak odbierać smsy.
Musiałem tylko dodać nowy profil czyli Play i internet chodzi, ale nie wiem jak odbierać smsy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Z tego co widzę to jest koperta oznaczająca wiadomości SMS w tym programie.
Jak Ci on nie odpowiada to możesz fabryczny program Mobile Partner zainstalować.
Jak Ci on nie odpowiada to możesz fabryczny program Mobile Partner zainstalować.
-
Mam tylko jeszcze pytanie: czy Mobile Partner to jest to samo co dashboard ?
Zauważyłem na waszym forum program huawei_e156_e156g_e160_e160g_e169_e169g_dashboard_mobile_partner_230508_2k_xp_vista_mac.zip
tylko nie wiem czy można go wgrać do brandowanego modemu czy jednak trzeba łamać firmware ?
Zauważyłem na waszym forum program huawei_e156_e156g_e160_e160g_e169_e169g_dashboard_mobile_partner_230508_2k_xp_vista_mac.zip
tylko nie wiem czy można go wgrać do brandowanego modemu czy jednak trzeba łamać firmware ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dashboard to jest oprogramowanie + sterowniki w pamięci modemu. Co innego niż firmware. Firmware to oprogramowanie wewnętrzne modemu. Jedno nie jest zależne co do zasady od drugiego. Możesz sam dashboard wgrać i powinno działać.
-
Dzięki za odpowiedzi. Zdecydowanie pomogłeś 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie ma sprawy.
Jak coś to pisz.
Jeszcze tylko uwaga, że nie ma w sieci jako takiego dashboardu brandowanego z managerami operatorów więc jak wgrasz fabryczny (który uważam, że jest lepszy) to już nie wrócisz do operatorowego.

Jak coś to pisz.
Jeszcze tylko uwaga, że nie ma w sieci jako takiego dashboardu brandowanego z managerami operatorów więc jak wgrasz fabryczny (który uważam, że jest lepszy) to już nie wrócisz do operatorowego.