Witajcie,
wczoraj dokonałem kupna drukarki z Wi-Fi i mam problem, który tutaj opiszę i liczę, że może ktoś pomoże i wspólnymi siłami uda się wszystko popchnąć dalej.
Przechodząc do meritum, drukarka HP Deskjet F4580, netbook. No i chciałbym to wszystko sparować na zasadzie połączenia adhoc, bo oczywiście problemu by nie było gdybym posiadał AP, ale niestety nie posiadam, więc trzeba to jakoś obejść. No i tutaj jest ten problem... nigdy nie tworzyłem sieci bezprzewodowej na netbooku i nie wiem jak to zrobić, aby drukarka tą sieć wykryła.
Może ktoś będzie wiedział z czym to się je i od której strony to "ugryźć".
Dodam jeszcze, że w momencie konfiguracji poprzez program HP jest wybór, czy ma to być łączenie za pomocą AP, czy bezpośrednio z komputerem, tj. Ad Hoc.
Pozdrawiam,
Piotr
Drukarka z opcją Wi-Fi i netbook - jak to uruchomić?
Moderator: Moderatorzy
- ywis
- Użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Drukarka z opcją Wi-Fi i netbook - jak to uruchomić?
Widzę, że masz XP, wieć sieć się zakłada najprościej to tak jak w tym poradniku <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=150580#150580" target="_blank">-AD-HOC-</a>ywis pisze:nigdy nie tworzyłem sieci bezprzewodowej na netbooku i nie wiem jak to zrobić, aby drukarka tą sieć wykryła.
Jak już założysz sieć na laptopie (oraz się z nią połączysz na laptopie, tak wiem dziwnie to brzmi, ale tak trzeba) to musisz wybrać sieć ad-hoc. Potem kreator powinien wykryć sieci i pozostaje tylko połączyć się z nią.ywis pisze:Dodam jeszcze, że w momencie konfiguracji poprzez program HP jest wybór, czy ma to być łączenie za pomocą AP, czy bezpośrednio z komputerem, tj. Ad Hoc.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- ywis
- Użytkownik forum
Już wszystko rozwiązałem, także mam dostęp do ustawień drukarki z poziomu przeglądarki i wszystko ładnie się łączy i działa.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
I to najważniejsze 

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Zatem opisz dla potomnych co i jakywis pisze:Już wszystko rozwiązałem

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.