Drukarka z opcją Wi-Fi i netbook - jak to uruchomić?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ywis
Użytkownik forum

Drukarka z opcją Wi-Fi i netbook - jak to uruchomić?

Post autor: ywis »

Witajcie,

wczoraj dokonałem kupna drukarki z Wi-Fi i mam problem, który tutaj opiszę i liczę, że może ktoś pomoże i wspólnymi siłami uda się wszystko popchnąć dalej.

Przechodząc do meritum, drukarka HP Deskjet F4580, netbook. No i chciałbym to wszystko sparować na zasadzie połączenia adhoc, bo oczywiście problemu by nie było gdybym posiadał AP, ale niestety nie posiadam, więc trzeba to jakoś obejść. No i tutaj jest ten problem... nigdy nie tworzyłem sieci bezprzewodowej na netbooku i nie wiem jak to zrobić, aby drukarka tą sieć wykryła.

Może ktoś będzie wiedział z czym to się je i od której strony to "ugryźć".

Dodam jeszcze, że w momencie konfiguracji poprzez program HP jest wybór, czy ma to być łączenie za pomocą AP, czy bezpośrednio z komputerem, tj. Ad Hoc.

Pozdrawiam,
Piotr
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Drukarka z opcją Wi-Fi i netbook - jak to uruchomić?

Post autor: YaHooo »

ywis pisze:nigdy nie tworzyłem sieci bezprzewodowej na netbooku i nie wiem jak to zrobić, aby drukarka tą sieć wykryła.
Widzę, że masz XP, wieć sieć się zakłada najprościej to tak jak w tym poradniku <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=150580#150580" target="_blank">-AD-HOC-</a>
ywis pisze:Dodam jeszcze, że w momencie konfiguracji poprzez program HP jest wybór, czy ma to być łączenie za pomocą AP, czy bezpośrednio z komputerem, tj. Ad Hoc.
Jak już założysz sieć na laptopie (oraz się z nią połączysz na laptopie, tak wiem dziwnie to brzmi, ale tak trzeba) to musisz wybrać sieć ad-hoc. Potem kreator powinien wykryć sieci i pozostaje tylko połączyć się z nią.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
ywis
Użytkownik forum

Post autor: ywis »

Już wszystko rozwiązałem, także mam dostęp do ustawień drukarki z poziomu przeglądarki i wszystko ładnie się łączy i działa.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

I to najważniejsze :ok:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

ywis pisze:Już wszystko rozwiązałem
Zatem opisz dla potomnych co i jak :ok:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ