Licencja GPRS / EDGE w ORANGE + SPV M3000

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
jasiu
Początkujący użytkownik forum

Licencja GPRS / EDGE w ORANGE + SPV M3000

Post autor: jasiu »

Witam,
Chcialbym sie dowiedziec czy w takim komplecie: Licencja GPRS / EDGE w ORANGE + SPV M3000 internet uzywany po przez SPV bedzie dziala wlasnie dzieki tej licencji czy po przez WAP -ktory jest dodatkowo platny? bo jak polacze tel z laptopem to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> bedzie przez GPRS, ale czy jak bede uzywal internetu po przez przegladarke wbudowana w SPV.

jak to jest?

pzdr. :]
SQ5LC

Re: Licencja GPRS / EDGE w ORANGE + SPV M3000

Post autor: SQ5LC »

Witam kolegę. Na stronie orange jest opis konfiguracji SPV. Można używać SPV jako modemu, można także korzystać z netu na SPV przez gprs. Co do netu na SPV to polecałbym zakup przeglądarki Opera lub, Netfront, ponieważ wbudowany IE w windowsie mobile jest kiepski.
Polecam forum www.pdaclub.pl/forum/
Na początku zalecam użyć opcji szukaj na tym forum.

Pozdrawiam Piotr
jasiu

Post autor: jasiu »

i jeszcze jedno pytanie, czy w przegladarce IE w tym telefonia polacze sie ze stronami bankowymi typu pekao24 prowadzona przez pekao s.a ?
SQ5LC

Post autor: SQ5LC »

http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=7585
Pod tym linkiem jest aż 10 stron o elektronicznych bankach i PDA.
Wydaje mi się, że pod standardowym IE na pda może być problem. Ja mam Netfronta i mBank mi działa. Pod Operą też działa.
Poczytaj tamten wątek.

Pozdrawiam Piotr
ODPOWIEDZ