Mam problem z ogladaniem niektórych materialów wideo

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
proteka
Stały użytkownik forum

Mam problem z ogladaniem niektórych materialów wideo

Post autor: proteka »

Dzisiaj włączyli mi możliwość korzystania z internetu cdma w orange (mam modem adu 635). Od razu sprawdziłem możliwość oglądania materiałów wideo (dotychczas korzystałem z edge i nie było to możliwe). Okazało się, że np. fakty tvn oraz wiadomości tvp1 (programy informacyjne) mogę oglądać bez problemu. Natomiast jest problem z materiałami wideo z portalu biznesowego tvn cnbc, tam jest możliwość oglądania programu na żywo (on line) oraz oglądania materiałów wideo archiwalnych. Niestety żadnych plików wideo na stronie tvn cnbc nie mogę włączyć. Jaka może być tego przyczyna? Dodam tylko, że kilka dni temu jak byłem w mieście, to oglądałem na tym laptopie materiały tvn cnbc korzystając z technologi hsdpa.
proteka
Stały użytkownik forum

Re: Mam problem z ogladaniem niektórych materialów wideo

Chciałem napisać, że problem opisany w pytaniu dzisiaj się rozwiązał. Wczoraj zadzwoniłem do pomocy technicznej orange i powiedziałem, że nie mogę na internecie w technologii cdma ogdlądać materiałów wideo ze strony tvncnbc. I dzisiaj rano sprawdzam i już mogę takie materiały wideo oglądać z tej strony. Musieli coś poprawić (w orange) i już wszystko jest dobrze.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

proteka pisze:Musieli coś poprawić (w orange) i już wszystko jest dobrze.
Radzę nie oglądać wideo bo szybko się wykończy dostępny limit, chyba ze masz do wykorzystania 36GB:)
proteka
Stały użytkownik forum

Ja nie oglądam wideo od rana do wieczora, a obejrzenie 1 lub dwóch dziennie pozwoli za to efektywnie wykorzystać limit, w moim przypadku 8 GB.
proteka
Stały użytkownik forum

Zastanawiałem się, czy to jeszcze napisać, ale aby być w zgodzie z faktami napiszę. Ostatnio pisałem, że po telefonie do pomocy w Orange mogę oglądać materiały wideo w tvn cnbc (bo Orange coś poprawiło). Otóż nie jest to do końca prawda, następnego dnia Orange odpisało mi, że oni nie widzą ze swej strony żadnych nieprawidłowości ze stroną tvn cnbc. I faktycznie dalej miałem wideo z tej strony blokowane. Postanowiłem jeszcze coś zmienić: otóż w ustawieniach ad blocka wprowadziłem opcje, aby nic ten program nie blokował na stronach tvn cnbc i to chyba pomogło, teraz mogę oglądać materiały wideo na tvn cnbc.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

proteka, zgadza się. Adbloack blokuje treści multimedialne. Również miałem swego czasu problem na iTVP (kilka dni temu) i przyszło mi do głowy, że to to może być problem i się okazało, że faktycznie.

Podobnie mogą działać jakieś firewalle i inne programy zabezpieczające/filtrujące.
ODPOWIEDZ