Internet mobilny w Czechach - jaki i gdzie kupić w Polsce?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Alfaro
Początkujący użytkownik forum

Internet mobilny w Czechach - jaki i gdzie kupić w Polsce?

Post autor: Alfaro »

Witam!
Często bywam w przygranicznych terenach z Czechami. Lubię szaleć po górach z laptopem i łapać zasięg - taki mój bzik, potem przez kamerkę pytam się znajomych by zgadywali gdzie jestem ;)
Jednak o ile polskie mobilne internety na kartę w ogóle nie łapią (poza szczątkowym gprs z Orange) to czeskie mają fantastyczny zasięg. Postanowiłem więc zakupić sobie kartę mobilnego internetu ale czeską. Ale coś na wzór Play bo tam za 19 zł mamy 1GB, bo u reszty operatorów za tą cene mamy zwykła kpinę z klienta i średniowiecze.

Tak więc pytanie jak w temacie wątku. Ktoś coś doradzi, poratuje? :)

[ Dodano: 2010-06-16, 10:42 ]
No i tyle z pomocy na tym wielkim forum. Musze szukać pomocy gdzie indziej :/
Awatar użytkownika
Easy-Wifi
Stały użytkownik forum

Re: Internet mobilny w Czechach - jaki i gdzie kupić w Polsce?

Post autor: Easy-Wifi »

Ale może sprecyzuj swoje pytanie,bo póki co piszesz,że kupiłeś internet w Czechach i mają dobry zasieg. Wiadomo,ze w Polsce tego nie bedziesz miał,więc nie wiem jakiej odpowiedzi się spodziewasz
Alfaro
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Alfaro »

Nigdzie nie napisałem, że kupiłem czeski internet. Natomiast napisałem, że chce takowy zakupić w wersji prepaid.

Mając modem i wkładając do niego np karte polskiego operatora nie oznacza, że nie widzisz też zasięgu innych operatorów. A ja widzę dobitnie, że łapie mi tam t-mobile, O2. Ale nie możesz się z nimi połączyć na polskiej karcie prepaid.

Dlatego chce kupić ich karte prepaid, prościej napisać już nie potrafie :)
bodzio61
Stały użytkownik forum

Post autor: bodzio61 »

Czy jest szansa by czeskim Náchod złapać jakiegoś Polskiego operatora (potrzebne mi będzie łącze uploadem min 320 kb/s) lub gdzie można kupić prepaid od jakiegoś czeskiego operatora i czy jakiś w tej miejscowości oferuje łącze na którym można mieć taki upload ?
ODPOWIEDZ