Internet na laptopie z blau.de - Niemcy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet na laptopie z blau.de - Niemcy
Witam. Do końca sierpnia będę przebywał na terenie Niemiec. Posiadam kartę sim BLAU i interesuje mnie nawiązanie połączenia internetowego laptop->komórka jako modem. Nie potrzebuję szybkiego połączenia ani jakichś dużych limitów, internet będzie mi potrzebny jedynie do komunikatora GG. W telefonie mam profile internetowe wysłane z automatycznego konfiguratora ze strony blau. Jedyny problem mam ze skonfigurowaniem komputera: użytkownik, hasło i numer dostępowy. Czy <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> będzie możliwe uzyskanie takiego połączenia, czy może będę potrzebował zestawów innych operatorów.
- Easy-Wifi
- Stały użytkownik forum
Re: Internet na laptopie z blau.de - Niemcy
Taka kombinacja jest możliwa,tylko potrzebujesz do tego odpowiedniego modelu telefonu. Jaki aktualnie posiadasz?
-
- Początkujący użytkownik forum
Posiadam sony ericsson k770i. w erze laczy sie bez problemu(uzytkownik i haslo erainternet, numer *99***1#). Potrzebne mi sa wlasnie te 3 dane do sieci blau.de: uzytkownik, haslo i numer dostepowy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Użytkownik: blauwikking pisze:Posiadam sony ericsson k770i. w erze laczy sie bez problemu(uzytkownik i haslo erainternet, numer *99***1#). Potrzebne mi sa wlasnie te 3 dane do sieci blau.de: uzytkownik, haslo i numer dostepowy
hasło: blau
numer dostępowy: *99#
Pomimo faktu że zarówno era jak i blau mają niebieskie barwy koniecznie ten twój telefon powienien mieć zdjęty simlock