Jaki telewizor do 1800zł / 32 cale?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki telewizor do 1800zł / 32 cale?
Witam, jestem świadomy ze już nudne są takie tematy bo dziennie widzicie pewnie takich tysiące jednak prosiłbym o pomoc gdyż jestem laikiem jeśli chodzi o telewizory.
Wiec jak w temacie - poszukuje telewizora LCD 32 cale do ceny max 1800zł do użytku domowego. Mam w domu zainstalowana telewizje cyfrowa i to ona będzie podłączona do TV. Przeglądałem już oferty w sklepach jednak nie jestem pewny czym się kierować w wyborze a nie chce kupić czegoś co zepsuje się po 2 latach. Co byście Wy mi polecili?
Wiec jak w temacie - poszukuje telewizora LCD 32 cale do ceny max 1800zł do użytku domowego. Mam w domu zainstalowana telewizje cyfrowa i to ona będzie podłączona do TV. Przeglądałem już oferty w sklepach jednak nie jestem pewny czym się kierować w wyborze a nie chce kupić czegoś co zepsuje się po 2 latach. Co byście Wy mi polecili?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Jaki telewizor do 1800zł / 32 cale?
No muszę cię zmartwić że psują się po dwóch latach , zwłaszcza gdy się już gwarancja kończy.meh234 pisze:a nie chce kupić czegoś co zepsuje się po 2 latach.
Mam LCD LG 26 cali. Prawie po dwóch latach padła płyta główna. Na moje szczęście jeszcze miałem gwarancję i naprawili. Jest już ponad rok po naprawie i działa znakomicie.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Ja w styczniu wybierałem, to wygrał sony głównie przez 5 letnią gwarancje producenta gratis (chyba jednak teraz już sony z tym rozdawnictwem skończyło) no i miał fullhd, ale to się przydaje tylko jeśli z niego korzystać jako z monitora. Mimo tego że sharp miał odrobinę obraz i był coś koło 160zł tańszy (hd ready)Jaco pisze:No muszę cię zmartwić że psują się po dwóch latach
Warto spojrzeć też na ilość wejść i jeśli chcesz do niego starszego kompa podłączać czy obsługuje audio na vga.
Mi trochę brakuje odtwarzania filmów z usb (obsługuje tylko zdjęcia i muzyke).
Aha i jeszcze jedna mała ciekawostka, warto spojrzeć na zużycie prądu, mniej więcej lg czy samsung =1.5 nawet do 2 razy więcej niż sharp (mowa oczywiście o tym samy rozmiarze)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
O technologii wykonania tej samej też mowa ?krystianb pisze:, mniej więcej lg czy samsung =1.5 nawet do 2 razy więcej niż sharp (mowa oczywiście o tym samy rozmiarze)

1.5 do 2x to właśnie różnice pomiędzy LCD a PDP.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
LCD z podświetleniem CCFL Przynajmniej wg tabliczek znamionowych, 32" samsung/lg 150W, sony 108, sharp 86.Patryk pisze:O technologii wykonania tej samej też mowa ?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Miałem z SONY problem u klienta kiedy to w żadne wejście EURO nie chciał wejść kabel EURO z niewiadomych jak dla mnie przyczyn.krystianb pisze:wygrał sony
Z tym się zgodzę gdyż u mnie rachunki wzrosły ale to też dlatego że mam w domu małego człeka który bez TV i Mini-Mini nie może żyć.krystianb pisze:warto spojrzeć na zużycie prądu, mniej więcej lg czy samsung =1.5 nawet do 2 razy więcej