więcej tu: http://www.telepolis.pl/news.php?id=18399Od 14. czerwca Plus wprowadza nowy abonament w iPlusie - za 35 zł. Nowa oferta jest przeznaczona dla osób i firm, które mało korzystają z Internetu lub wykorzystują iPlusa jako drugi dostęp do sieci.
Nowa, niższa opcja w iPlusie z limitem prędkości i...
Moderator: Moderatorzy
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Nowa, niższa opcja w iPlusie z limitem prędkości i...
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Nowa, niższa opcja w iPlusie z limitem prędkości i...
4.88zł za 1MB. No ładnie.
To już lepiej iPlus49 ze zniżką (niewielką) bo wyjdzie 41,65 zł miesięcznie za 3GB.

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nie jest tak źle - to nie jest 1,22 zł, tylko 1,22 gr za 0,25 MB, czyli za 1MB płaci się niecałe 5 groszy. Swoją drogą nie wiem po co dzielić grosze, ale tak wymyślili, że 1 grosz netto.ja.michal pisze:4.88zł za 1MB. No ładnie.
-
- Guru bezprzewodowy
Miałoby to sens gdyby było 1MB = 1gr
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Faktycznie. Nie zauważyłem. Zasugerowałem się 1,22 czyli 1 + VAT.
[ Dodano: 2010-06-15, 16:25 ]
Ale lepiej by było jakby abo był 1zł, ale transmisja, jak marens napisał, 1gr za 1MB. Chodź w sumie i 5gr nie jest źle.
[ Dodano: 2010-06-15, 16:25 ]
Ale lepiej by było jakby abo był 1zł, ale transmisja, jak marens napisał, 1gr za 1MB. Chodź w sumie i 5gr nie jest źle.
- Tomi 25
- Stały użytkownik forum
Oferta do niczego.Zastanawiam się po co wprowadzają taką oferte 

- ztomasz
- Stały użytkownik forum
Opcja ta jest przydatna dla osób które korzystaja z internetu sporadycznie, które nie sciagaja gigabajtow na godzine. Przykladowa ja dziennie zuzywam od 5-20MB i czesto 1,5GB miesiecznie mi starcza. Z tej oferty mimo wszystko bym nie skorzystal poniewaz podstawa jest za wysoka. Przykladowo w orange bez modemu otrzymalbym 2GB za 29,63zl i net z szybkoscia do 7Mb
- DJ1910
Do sporadycznego korzystania z neta są oferty na kartę takie jak OFnK, w tym momencie najlepsza oferta do sporadycznego netowania. Żadnej umowy itd itp, i koszt niższy bo za 50 zł na 3 miesiące mamy 7GB transferu. Jak dobrze pokombinujemy to ta kasa w wiekszej czesci do nas wróci (allegro+przelew sms).ztomasz pisze:Opcja ta jest przydatna dla osób które korzystaja z internetu sporadycznie, które nie sciagaja gigabajtow na godzine. Przykladowa ja dziennie zuzywam od 5-20MB i czesto 1,5GB miesiecznie mi starcza. Z tej oferty mimo wszystko bym nie skorzystal poniewaz podstawa jest za wysoka. Przykladowo w orange bez modemu otrzymalbym 2GB za 29,63zl i net z szybkoscia do 7Mb
Tak więc oferta bardzo nietrafiona, tylko dla tych co liczyć nie potrafią....
do tego koszt aktywacji...
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jakie 7? 7GB jest łącznie za doładowanie 100zł (6 bonusu+1 za doładowanie) po odsprzedaniu 100 zostaje 6.DJ1910 pisze: bo za 50 zł na 3 miesiące mamy 7GB transferu.
Za 50zł jest 2.25GB bonusu+.5GB za kase.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- DJ1910
No pomyliłem 50 ze 100 zł doładowaniem.
Tak czy siak jest taniej, bo stówe można odsprzedać z malutką stratą na allegro.
Tak czy siak jest taniej, bo stówe można odsprzedać z malutką stratą na allegro.
-
- Stały użytkownik forum
Ja się nie orientuję za bardzo, ale jak mam to rozumieć? Doładowuję kartę za 100 i tę stówę mogę odsprzedać na allegro? Ale jak?DJ1910 pisze:Tak czy siak jest taniej, bo stówe można odsprzedać z malutką stratą na allegro.

Czy po prostu wykorzystuję te 6 GB i sprzedaję kartę ze 100 na koncie?
-
Ładujesz konto, wystawiasz aukcję na allegro. Jak ktoś kupi to przelewasz środki z Twojej karty na kartę kontrahenta. Bonus zostaje.
HSDPA ~90KB/s, 10km od nodeB -103dBm
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
-
- Stały użytkownik forum
OK. Ale jak przelewam środki? SMSem? Nigdy nie miałem z tym do czynienia, ale nie chce mi się wierzyć. Mam rozumieć, że mogę przelać kasę z karty prepaid na inną kartę? U każdego operatora? Tak dopytuję, bo wychodzi mi, że można mieć w ten sposób net mobilny za groszeAdamusek xD pisze:Ładujesz konto, wystawiasz aukcję na allegro. Jak ktoś kupi to przelewasz środki z Twojej karty na kartę kontrahenta. Bonus zostaje.

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Tak, ale ma to pewne wady, choćby takie doładowanie nie przedłuża ważności konta.colombo pisze:Mam rozumieć, że mogę przelać kasę z karty prepaid na inną kartę?
Chyba tylko u pomarańczowych.colombo pisze: U każdego operatora?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Bo w zasadzie, to teoretycznie cały ten bonus jest za darmo, całą kwotę doładowania można przecież wydzwonić po atrakcyjnych stawkach, lub ewentualnie odsprzedać jako przelew sms, licząc premię 10 zł (przy doładowaniu 100), skarbonkę (5%) i ceny doładowań z allegro to bonusowe 6 GB wychodzi za totalne grosze.Adamusek xD pisze:Tak dopytuję, bo wychodzi mi, że można mieć w ten sposób net mobilny za grosze
To obecnie chyba jedyna taka opcja w europie

- DJ1910
Problem troche w tym, że jak to sie nagłośni to wykombinują coś by to ukrócić 

-
- Mistrz bezprzewodowy
Być może po prostu wyklucza przelew sms z OFnK i już będzie po sprawie...teraz wychodzi na to ze mozna miec spokojnie 6GB za 10zl:za 90zl mozna kupic doladowanie a sprzedac mozna 115zl za 80zl(minimum 75zl mysle) - opłaca sie nieziemsko i wydaje mi sie ze Orange takiego pomyslu ze strony uzytkowników chyba nie przewidziało i może być podobnie jak z pakietem 1000minut za 6zl w Orange.DJ1910 pisze:Problem troche w tym, że jak to sie nagłośni to wykombinują coś by to ukrócić