Spójrz jeszcze raz na środkową część mojego pierwszego postu. Wymieniam tam wszystko (chyba - sprawdź...) co mam i co jest potrzebne.
Moja wersja firmware`u, to właśnie ta, którą wymieniłeś (choć ściągnięta z playmobile.pl) i mój Mobile Partner też jest najnowszy i obsługuje połączenia głosowe.
Mimo to z uruchomienia funkcji głosowej na razie "kicha". Odnieś się jakoś do mego poprzedniego postu, w którym piszę dlaczego (wykonałam wszystkie Twoje zalecenia).
CO MAM ZROBIĆ DALEJ ??? DC-Unlocker dalej , że funkcja jest disabled. !!!
[ Dodano: 2010-06-19, 20:14 ]
WRESZCIE JEST -> funkcja głosowa unabled !!!!
Pisząc poprzedni post byłam jeszcze przed ściągnięciem pliku z drugiego Twojego linku (przymusowa odsiadka w Rapidshare). Sorry.
Bardzo się z niego ucieszyłam, bo dotychczas miałam najnowszego Mobile Partnera, ale bez upgrade`u obrazu z CD 0 (wewnątrz modemu) .
Zrobiłam więc ten kolejny upgrade i... wszystko się wyprostowało : jest funkcja telefoniczna i USSD !!
PÓŹNIEJSZA EDYCJA - DLA POTOMNYCH : funkcja głosowa się ujawniła ze względu na odłączenie i ponowne podłączenie do komputera modemu, a nie ze względu na ten ostatni upgrade.
To wszystko dzięki Tobie RIO BRAVO - jesteś nieoceniony !
Wielkie dzięki i brawo naprawdę !!!
[ Dodano: 2010-06-19, 20:18 ]
Aha, Jo_gurtowi też dziękuję, bo jego rada była właściwa, tylko zbyt powściągliwa jak na moje umiejętności.
Dzięki.
[ Dodano: 2010-06-19, 20:33 ]
@ RIO BRAVO
Na koniec jeszcze proste pytanko : czy jest może gdzieś jakiś plik pomocy lub tutorial dla - już bardzo rozbudowanej wersji - Mobile Partnera, której plik mi podesłałeś (huawei_dashboard_E122.E160.E1xx.E1xxx.Mobile Partner_UTPS16.001.06.01.500.B16) ??
Chętnie bym do niej zajrzała.... (online help z poziomu programu nie działa)
[ Dodano: 2010-06-19, 21:08 ]
I jeszcze jedna ważna rzecz : mój modem (Huawei e156g) ze zdjętym simlockiem, ale dalej z dashboardem z Playa mógł być obsługiwany nie tylko przez ten wewnętrzny dashboard Playa, ale też przez posiadany tylko na komputerze manager Mobile Partner czy też chociazby TopNetInfo. Teraz kiedy Mobile Partner powędrował do wewnątrz modemu - TopNetInfo nie ma już dostępu do portu modemu.
Czy to oznacza, że nie będę sie nim mogła już wcale posługiwać ? Szkoda, bo to naprawdę fajny program. Czy to jest prawidłowa sytuacja ?