Witam.
Co polecicie zamontowania wewnątrz lapka /netbook samsunga/ z hspa i gps? Zastanawiam się nad optionem GTM382E, widziałem też SE km266 /ale mam jakieś obawy/ no i sierra wireless /tylko dlaczego piszą o jakimś "zhackowanym" biosie przy tym modelu modemu?/.
Pozdrawiam, M.
Wewnętrzny mPCIe z GPS, jaki?
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Wewnętrzny mPCIe z GPS, jaki?
Co do modemów Sierry to chodzi o BIOS w laptopach HP i Lenovo/IBM. Właśnie tych dwóch producentów stosuje tzw. white list w BIOSie inne karty niż określone nie działają z nimi.
I Option i Sierra są tańszymi modułami. Ja używam Sierry i ją osobiście polecam. Nie miałem z modemami i modułem tego producenta żadnych problemów. Nie mam tylko GPS. Jeśli Ci potrzebna nawigacja to GTM382E.
I Option i Sierra są tańszymi modułami. Ja używam Sierry i ją osobiście polecam. Nie miałem z modemami i modułem tego producenta żadnych problemów. Nie mam tylko GPS. Jeśli Ci potrzebna nawigacja to GTM382E.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Na zdjęciach tego nie widzę - czy on ma konektor do anteny GPS? Ma ktoś doświadczenia z trym Optionem? Łapie sygnał gps bez anteny? Czy może jakieś problemy?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Musi być antena. Za GPS z reguły odpowiada wejście AUX na module.