Orange siec oszukuje na pakietach danych ;(

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Michael Dicson
Początkujący użytkownik forum

Orange siec oszukuje na pakietach danych ;(

Post autor: Michael Dicson »

Witam właśnie ja chciałem napisać i ostrzec innych użytkowników orange free na kartę że orange po doładowaniu konta nie przyznaje żadnych pakietów dodatkowych za doładownie w postaci dodatkowych mb danych na połączenia z internetem. Doładowałem 2 razy konto po 25 zł i po 24 godzinach jak pakietów nie było tak i nie ma, dzwoniłem do biura obsługi zapytać co jest nie tak to kazali czekać mi następne 24 godziny ale jak dotąd nic to nie daje i chyba będę zgłaszał reklamację do orange i zaniosę ich regulamin chyba do swojego prawnika by sprawdził czy ich oferta jest zgodna z przepisami o ustawie telekomunikacyjnej, bo jak by nie było to oni na tych pakietach oszukują bo człowiek doładowuje konto ale bonusów nie dostaje żadnych. Raz tylko dostałem na początku jak zrobiłem pierwsze doładowanie przy kolejnych dwóch orange nie przyznawało mi bonusu, zobaczymy co jutro będzie jak nie dadzą bonusu idę do prawnika i do salonu orange składać reklamacje ich usługi. Pozdrawiam i ostrzegam wszystkich co korzystają z orange free na kartę.
Ostatnio zmieniony 2010-06-20, 16:25 przez Michael Dicson, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Orange siec oszukuje na pakietach danych ;(

Post autor: Patryk »

Michael Dicson, aż oczy bolą gdy się to czyta :dobani: - prosimy o wypowiadanie się zgodnie z zasadami pisowni polskiej i przede wszystkim używanie znaków interpunkcyjnych.
Michael Dicson

wiem wiem sorrka ale no ja dziś juz troche wypiłem i to moze temu ale jesli chodzi o te pakiety to naprawdę denerwuje mnie takie robienie ludzi w trąbe ogólnie oferta orange nie jest taka zła jak dodają te pakiety ale rzecz w tym ze nie dają tych pakietów co w moim mniemaniu jest oszukiwaniem klientów robienie czegoś na niby niby usługa włączona ale nie działą to co to za usługa.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Michael Dicson, to się nadaje do księgi rekordów i za te najdłuższe zdanie dostał byś kupę kasy.

Jak nie poprawisz czeka to Śmietnik :dobani:

[ Dodano: 2010-06-20, 17:20 ]
Michael Dicson pisze:wiem wiem sorrka ale no ja dziś juz troche wypiłem
To cię nie usprawiedliwia. Masz 10 minut.
Ostatnio zmieniony 2010-06-20, 16:29 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
Michael Dicson

Jaco pisze:Michael Dicson, to się nadaje do księgi rekordów i za te najdłuższe zdanie dostał być kupę kasy.

Jak nie poprawisz czeka to Śmietnik :dobani:

[ Dodano: 2010-06-20, 17:20 ]
Michael Dicson pisze:wiem wiem sorrka ale no ja dziś juz troche wypiłem
To cię nie usprawiedliwia. Masz 10 minut.
Już mniej więcej poprawiłem temat.
A czy komus jeszcze przytrafił się taki przypadek ?? przypomnę ze korzystam z orange free na kartę sporadycznie jak konczy mi się limit w blueconnect lub ktoś z rodziny siedzi na necie w tym czasie co mi potrzeba ;D
adamos22
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: adamos22 »

U mnie bonus był przyznawany niemal od razu za każdym razem, jeśli u Ciebie nie, to zgłoś reklamację i tyle. A na pewno doładowałeś za pomocą kodu, a nie żadnego przelewu SMS ? Dobrze sprawdziłeś czy nie ma tego bonusu ? Na 100% zmieniłeś taryfę na OFnK ?

Z mojej strony mogę powiedzieć, że mam też nieprawidłowe rozliczanie danych z bonusów, za niektóre z połączeń transmisji danych mam naliczane skromne opłaty od 0,01 PLN do 0,07 PLN, pomimo że mam aktywny, dość duży bonus i łącze się zawsze przez APN = Internet. Sprawę zgłosiłem do BOKu i czekam na odpowiedź.
W sumie na koncie mi za wiele nie zostało złotówek, więc jak się skończą, to problem się powinien sam rozwiązać, bo z pustego brać raczej nie będą ;)
Michael Dicson

adamos22 pisze:U mnie bonus był przyznawany niemal od razu za każdym razem, jeśli u Ciebie nie, to zgłoś reklamację i tyle. A na pewno doładowałeś za pomocą kodu, a nie żadnego przelewu SMS ? Dobrze sprawdziłeś czy nie ma tego bonusu ? Na 100% zmieniłeś taryfę na OFnK ?

Z mojej strony mogę powiedzieć, że mam też nieprawidłowe rozliczanie danych z bonusów, za niektóre z połączeń transmisji danych mam naliczane skromne opłaty od 0,01 PLN do 0,07 PLN, pomimo że mam aktywny, dość duży bonus i łącze się zawsze przez APN = Internet. Sprawę zgłosiłem do BOKu i czekam na odpowiedź.
W sumie na koncie mi za wiele nie zostało złotówek, więc jak się skończą, to problem się powinien sam rozwiązać, bo z pustego brać raczej nie będą ;)
ja miałem na początku orange pop ale zmieniłem na orange free na karte, za pierwszym razem jak doładowałem telefon z taryfa orange free na kartę dostałem bonus, za kolejne dwa doładowania kwotą 25 zł nie dostałem już bonusu, a doładowywałem przez kartę zdrapkę jak to można nazwać paragon taki ze sklepu wydruk więc nie wiem dzwoniłem do biura obsługi i się pytałem czemu nie dostałem pakietu, kobieta mi powiedziała że w ciągu 24 godzin przyznają mi te 2 pakiety. Poczekam do jutra, jeżeli nie będzie pakietów to zadzwonię jeszcze raz do biura obsługi i naszyje jobów może do roboty się wezmą a jak to nie pomoże to złożę reklamację w ostateczności sprawę skieruję do swojego prawnika który zajmie się tą sprawą już osobiście od strony prawnej.

PS. Nie wiem dla czego temat został przeniesiony do hyde-park jak temat jest na temat internetu na kartę i pisany w słusznej sprawie na temat operatora i pakietów z orange do OFnk.
colombo
Stały użytkownik forum

Post autor: colombo »

adamos22 pisze:A na pewno doładowałeś za pomocą kodu, a nie żadnego przelewu SMS ?
A to ważne - czy doładowanie przelewem sms nie skutkuje bonusem? Sprawdzone?
adamos22
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: adamos22 »

colombo pisze: A to ważne - czy doładowanie przelewem sms nie skutkuje bonusem? Sprawdzone?
Niestety, nie działa. Gdyby tak było, to bym sobie przelewał środki z jednej karty na drugą na okrągło i zyskiwał nieskończony bonus :hyhy:
Michael Dicson

Chłopaki już przyznali mi bonus ale po 48 godzinach a w regulaminie ich pisze ze max czekania to 24 godziny hehe ale ważne że mój telefon do biura obsługi pomógł ;D mam nadzieje że przy następnym doładowaniu konta nie będę musiał znowu dzwonić do biura obsługi ;)
ODPOWIEDZ