Problem z zasięgiem Option GlobeTrotter GT Max 7.2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z zasięgiem Option GlobeTrotter GT Max 7.2
Generalnie wszystko działało idealnie przez ponad pół roku. Niestety ostatnim czasie GT MAX 7.2 PCIMCIA znacznie przysiadł mu zasięg. Kiedyś bezproblemowo działał mi w pociągu teraz ... lipa. Problem polega na tym że tam gdzie wcześniej było pięć kresek zasięgu teraz ledwo są dwie.... Oprogramowanie i sterowniki było reinstalowane. Niestety wygląda mi to na problem z zasięgiem (anteną), chodz fizycznych uszkodzeń na niej nie widać. Modem ma zdjęty Simlock. Zwracam się do Wasjako do ekspertów o poradę co z tym fantem zrobić?
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Problem z zasięgiem Option GlobeTrotter GT Max 7.2
Na to wygląda, antenkę można wymienić - to chyba jedyne wyjście. Jak chodzi o jedną lokalizację możliwe, że problem ze stacją bazową.RafRoo pisze:Niestety wygląda mi to na problem z zasięgiem (anteną), chodz fizycznych uszkodzeń na niej nie widać.
-
A gdzie mogę taką antenkę dokupić ??? Z tego co mi się udało rozebrać to antenka dość łatwo się wyjmuje. Jest na dwóch stykach. Ale patrząc do wnętrza modemu widzę tylko jedną miedzianą prowadnice. Jakiś nie widzę drugiej miedzianej prowadnicy dla drugiego styku.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Mają choćby tu http://wel.com.pl/p/pl/289/antena+motyl ... hsupa.html ale to tak tylko dla pokazania że można, bo ta jest droższa niż dzisiejsza cena całego modemu.RafRoo pisze:A gdzie mogę taką antenkę dokupić ???
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
He.... He..... No właśnie tylko ta cena.
Ale wpadłmi do głowy jeszcze jeden diabelski plan...
Czy jeżeli kupię stary model Option-a pod GPRS/ EDGE takie chodzą teraz po 20-30 PLN to czy antenka ze starego modelu bedzie mi pasowała do modelu obsługującego HSDPA ??

Ale wpadłmi do głowy jeszcze jeden diabelski plan...
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Czy jeżeli kupię stary model Option-a pod GPRS/ EDGE takie chodzą teraz po 20-30 PLN to czy antenka ze starego modelu bedzie mi pasowała do modelu obsługującego HSDPA ??

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie będzie pasować.RafRoo pisze:Czy jeżeli kupię stary model Option-a pod GPRS/ EDGE takie chodzą teraz po 20-30 PLN to czy antenka ze starego modelu bedzie mi pasowała do modelu obsługującego HSDPA ??