access violation at address.. in module wireless.exe -prosze
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
access violation at address.. in module wireless.exe -prosze
Co oznacza dla mnie w praktyce taki komunikat?:access violation at address in module wire less.exe .Read of adresse...Od jakiegos czasu mam ten problem gdy lącze sie z siecią (WEP)Wyskakuje ten komunikat podczas wyszukiwania dostępnych sieci,jeśli podlacze sie do tej mojej sieci WEP.Jest ikona dostępu sieci, pakiety wysyłąją sie i odbierają a nie ma łączenia ze stronami www,Prosze o odp
- morion
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: access violation at address.. in module wireless.exe -prosze
proponuję przeinstalować soft do karty wifi
jutro to dzis... tyle że jutro 

- Neldrin
- Stały użytkownik forum
Popieram przedmówcę. Zmieniałeś coś w ustawieniach karty albo AP?
-
- Początkujący użytkownik forum
dzięki za rady.Nic nie zmieniałam,w ogóle nie znam się na tym ,żeby grzebać w ustawieniach.Mam net z sąsiadem na spółkę,ale on jest obcokrajowcem i ciężko mi się z nim dogadać, dał mi klucz i na początku było wszystko w porządku, potem oboje mielismy problem z siecią(ale to z winy dostawcy),w okolicy są jeszcze inne otwarte sieci i z nimi łączę się normalnie, a tu taki problem.SOry że się głupio pytam, ale z tym softem toznaczy,że mam odinstalować kartę wlan i zainstalować na nowo..?i czy mam sterowniki do tego na orinalnej płycie windowsa XP?
- Neldrin
- Stały użytkownik forum
Wystarczy, ze odinstalujesz i zainstalujesz stery od karty sieciowej. Możliwe, ze Wasza sieć działa na tym samym kanale co jakaś inna sieć, co powoduje konflikt... Spróbuj się z nim jakoś dogadać, jeżeli on ma ten router, to żeby zmienił kanał sieci bezprzewodowej.