Problem z polaczeniem z siecia bezprzewodowa - help me pleas

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
tomsik
Początkujący użytkownik forum

Problem z polaczeniem z siecia bezprzewodowa - help me pleas

Post autor: tomsik »

Witam
Jestem nowy na tym forum ale mam nadzieje, ze mi pomozecie z moim problemem. Z gory dzieki za czas i pomoc. Otoz, mam laptopa Asusa i mam problemy z polaczeniem sie bezprzewodowo z siecia mojego pracodawcy. Polega to na tym, ze inne komputery uzywajac podanego 8 literowego hasla dzialaja prawidlowo a w moim przypadku jest to niemozliwe. Komputer widzi ta siec i pojawia sie komunikat o wpisaniu i potwierdzeniu hasla. Po wpisaniu hasla pojawia sie komenda o nastepujacej tresci - Haslo sieciowe musi byc 40-bitowe lub 104-bitowe, w zaleznosci konfiguracji sieci. Mozna wprowadzic je jako 5 lub 13 znakow ASCII albo 10 lub 26 znakow szesnastkowych. Jako, ze nie do konca mam pojecie o co tu chodzi wszelkie moje proby w ustawieniach nie skutkuja. Dodam, ze z niektorymi innymi sieciami zabezpieczonymi haslami lacze sie bez problemu, rowniez wpisujac ich 8 literowe hasla. Wiec cos musi byc z ta dana siecia mojego pracodawcy albo moimi ustawieniami. Dodam, ze nie mam dostepu do routera ani modemu i zadne grzebanie w ich ustawieniach jest niemozliwe. Czy jest jakis sposob, zeby mimo wszystko uzyskac polaczenie? Jak wpisac to 8 literowe haslo? Co poustawiac w ustawieniach polaczen sieciowych bo widze tam cos takiego jak uwierzytelnianie otwarte, udostepnione, WPA, WPA-PSK. Bardzo prosze o jakas porade i z gory dziekuje za pomoc.
Tomek
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z polaczeniem z siecia bezprzewodowa - help me pleas

Post autor: wojteks »

Czy Windows w tym laptopie ma SP3?

Może jest użyte szyfrowanie WPA2-PSK.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ