net na dopingu czy to mozliwe !?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
playboy

net na dopingu czy to mozliwe !?

Post autor: playboy »

znalazłem w necie taki oto program CFosSpeed
podobno przyspiesza działanie netu i poprawia szybkosc pingów <podobno dzieki temu programowi bedzie mozna grac w gry i korzystac z tech streaming na słabym łączu>czy ktos miał stycznosc z tym programem lub podobnym a moze znacie inne sposoby na przyspieszenie pingów ??
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Re: net na dopingu czy to mozliwe !?

Post autor: Varmack »

Daj linka to zobacze czy mi szybciej Tibia chodzi...
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
dp12

Post autor: dp12 »

Takie programy jak najbardziej przyspieszają pracę w internecie, ale im szybsze łącze tym większy zysk w transferze. Nie spodziewaj się, że na łączu modemowym nagle uzyskasz 2 krotne przyspieszenie. Poza tym program ten jest pisany głównie pod DSL... Jeśli chodzi o szybsze pingowanie to są dwa sposoby o których mi wiadomo. Można zmienić serwer DNS, jeśli znajdziesz szybszy od tego którego używasz. Ja mam Licencję GPRS i musiałem zmienić ( mam teraz pingi w okolicach 600 ms ). A drugim sposobem jest założenie własnego, lokalnego serwera DNS na swoim kompie. Drugi sposób lepiej się sprawdza gdy często odwiedzamy te same strony, przynajmniej na początku jego działania dopóki baza danych nie zgromadzi sobie odpowiedniej ilości adresów.
dp12

ps

Post autor: dp12 »

PS>
Jeśli chodzi o pingi to miałem na myśli pingowanie serwera DNS i przyspieszenie wczytywania stron www.
Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Artur_prezes »

Używałem tego programu, ale na DLSu w domu,nie na iPlusie(w moim wypadku) i nie zauwazyłem jakichś istotnych zmiejszeń pingu stron czy gier, a gram dużo w Call Of Duty w sieci.
CLEARW'RE
Broadband
ODPOWIEDZ