Witam
Nie wiem czy był taki temat ale chce się podzielić
Dzisiaj czytałem o odblokowaniu voice w modemach huawei udało mi się to zrobić miałem tylko problem ze znalezieniem aplikacji która to odblokuje po dłuższym braku informacji poszukałem plugin-ów do Mobile Partner o dziwo nie trzeba nic instalować ani ściągać
szukamy pliku PluginsConfig standardowo w C:\Program Files\Mobile Partner\config
Dodajemy wpis
<device name="E156G">
<plugin>
<add name="CallPlugin" clsid="8FC7A17B-EA76-4e6e-872D-9AAC222C8B03"/>
<add name="CallUIPlugin" clsid="58A0343A-93DB-4ea2-92B4-C51589629381"/>
<add name="CallLogUIPlugin" clsid="1FCAC0FF-9E87-450f-8258-1155D7696571"/>
</plugin>
w device name po = wpisuje model naszego urządzenia teraz wszystko zapisujemy resetujemy i cieszymy się nowymi możliwościami programu i modemu
Jeśli taki temat był to przepraszam
Plugin Voice w Mobile Partner
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Plugin Voice w Mobile Partner
Wypróbowałem przed chwilą ten sposób, ale przynajmniej u mnie (Win2K) ta metoda nie działa.
Zresztą najnowszy Mobile Partner chyba załatwia to w jakiś inny sposób, bo podane przez Ciebie biblioteki są ładowane bez względu na to, jaki modem jest akurat podłączony, a dwa używane przez mnie modemy (K3565 i K3715), które obsługiwały funkcję VOICE, w ogóle w pliku PluginsConfig.xml nie są wymienione.
Przypuszczam, że ta metoda może dodać funkcję VOICE do starszych wersji Mobile Partnera, ale blokady tej funkcji z samego modemu nie zdejmie.
Zresztą najnowszy Mobile Partner chyba załatwia to w jakiś inny sposób, bo podane przez Ciebie biblioteki są ładowane bez względu na to, jaki modem jest akurat podłączony, a dwa używane przez mnie modemy (K3565 i K3715), które obsługiwały funkcję VOICE, w ogóle w pliku PluginsConfig.xml nie są wymienione.
Przypuszczam, że ta metoda może dodać funkcję VOICE do starszych wersji Mobile Partnera, ale blokady tej funkcji z samego modemu nie zdejmie.
Krzysztof