Blueconnect

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
so0owa
Początkujący użytkownik forum

Blueconnect

Post autor: so0owa »

Mam problem z konfiguracją blueconnecta z publicznym IP. Mam modem E122 Huawei i kiedy łącze się z dynamicznym IP wszystko ok ale kiedy podam mu statyczne (które dostałem SMS) IP podczas połączenia wyskakuje błąd 628. Co należy zmienić
Pozdrawiam
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Blueconnect

Post autor: ja.michal »

Jak to statyczny IP SMSem?
Wiesz, że Era ma publiczny adres, który działa po użyciu APN eradata. Pierwszy raz słyszę o statycznym IP w Erze. Tym bardziej, żeby użytkownik sam go wpisywał. Taki adres ustalany jest z pozycji operatora.
so0owa

Tak wykupiłem tą usługę. Przysłali mi sms jakie mam teraz IP publiczne (wcześniej również chodziło mi o publiczne). Lecz kiedy w programie z BC pogadam mu statyczne IP to wyskakuje błąd 628. Rozwiązaniem było zmiana APN z erainternet na eradata. Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

so0owa pisze:Lecz kiedy w programie z BC pogadam mu statyczne IP to wyskakuje błąd 628.
Bo przysłali Ci te IP tylko dla Twojej wiadomości. A serwer dhcp przy każdym logowaniu będzie Ci automatycznie przyznawał to samo IP.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
so0owa

No właśnie jednak brak mojej wiedzy powodował że tą zagadkę rozwijałem przeszło 3 dni.
Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ