Mam problem z konfiguracją blueconnecta z publicznym IP. Mam modem E122 Huawei i kiedy łącze się z dynamicznym IP wszystko ok ale kiedy podam mu statyczne (które dostałem SMS) IP podczas połączenia wyskakuje błąd 628. Co należy zmienić
Pozdrawiam
Blueconnect
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Blueconnect
Jak to statyczny IP SMSem?
Wiesz, że Era ma publiczny adres, który działa po użyciu APN eradata. Pierwszy raz słyszę o statycznym IP w Erze. Tym bardziej, żeby użytkownik sam go wpisywał. Taki adres ustalany jest z pozycji operatora.
Wiesz, że Era ma publiczny adres, który działa po użyciu APN eradata. Pierwszy raz słyszę o statycznym IP w Erze. Tym bardziej, żeby użytkownik sam go wpisywał. Taki adres ustalany jest z pozycji operatora.
-
Tak wykupiłem tą usługę. Przysłali mi sms jakie mam teraz IP publiczne (wcześniej również chodziło mi o publiczne). Lecz kiedy w programie z BC pogadam mu statyczne IP to wyskakuje błąd 628. Rozwiązaniem było zmiana APN z erainternet na eradata. Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Bo przysłali Ci te IP tylko dla Twojej wiadomości. A serwer dhcp przy każdym logowaniu będzie Ci automatycznie przyznawał to samo IP.so0owa pisze:Lecz kiedy w programie z BC pogadam mu statyczne IP to wyskakuje błąd 628.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
No właśnie jednak brak mojej wiedzy powodował że tą zagadkę rozwijałem przeszło 3 dni.
Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam
Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam