Pomocy..!! CS steam

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mate1992
Początkujący użytkownik forum

Pomocy..!! CS steam

Post autor: mate1992 »

Witam...

Z góry sory wielkie jak nie tu gdzie trzeba piszę pierwszy raz na tym forum i potrzebuje jak najszybciej pomocy z następującym problemem ..

-Mam internet "Play online" (3,6 mb/s) Bezprzewodowy usb wiadomo..

jak w temacie gram grałem latami w csa 1,6 steam. Jestem osobą nie narzekającą na nadmiar czasu i gdy mam tylko jakąś wolną chwilkę wsiadam za kompa i pykam w csa.

Ostatnio musiałem zmienić internet... bywa i tak... z neostrady na play. Problem jest taki iż zawsze gdy odpale csa to mam w najlepszym przypadku pinga 150 a normalnie 200-500-700

jak wiadomo play jest to bezprzewodowy internet 3,6 mb/s z limitem 10GB starcza nie tylko mi.....

Najbardziej interesuje mnie to iż 3 qmpli ma ten sam internet... a mimo wszystko grają normalnie .... gadali jakieś bzdury z wysyłaniem listów itp itd kontakt z nimi mnie się urwał....

i teraz to pytanie.... Czy wie ktoś jak można zwiększyć przepustowość w dość banalny sposób lub też zostawić jak jest ale zmodyfikować coś co może postawić pinga na nogi...??

na innych forach padały odpowiedzi że ten internet jest na to skazany....

jest tu jakiś maniak csa znawca lub ktoś w podobnej sytuacji ??

Z GÓRY WIELKIE THX
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Re: Pomocy..!! CS steam

Post autor: Blido »

mate1992 pisze:Czy wie ktoś jak można zwiększyć przepustowość w dość banalny sposób lub też zostawić jak jest ale zmodyfikować coś co może postawić pinga na nogi...??
Play czasem ma kłopoty z routerami i ponoć kilkukrotna zmiana IP poprzez rozłączenie i ponowne połaczenie może pomóc. Musisz się co chwilę połączać i za każdym razem patrzeć jaki jest ping. Jak trafisz na w miarę niski, zostaw to połączenie. Możesz też spróbować polepszyć jakość sygnału przez zastosowanie anteny kierunkowej. Ale generalnie nie ma żadnego sposobu na ping, ani tym bardziej na przepustowość. To zależy od wielu czynników, najczęściej niezależnych od Ciebie, jak np. obciążenie stacji bazowej. A że ping i transfer w necie mobilnym są bardzo zmienne, to normalne.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

mate1992 pisze:jak wiadomo play jest to bezprzewodowy internet 3,6 mb/s
...który i tak ograniczany jest do 1 Mb/s :)

A co do twojego problemu. Możesz spróbować wymusić ciągłą transmisję danych, bo może przełącza Ciebie pomiędzy UMTS <--> HSDPA, i dlatego opóźnienia się zwiększają.

Zrób to w taki sposób:
Start --> uruchom --> cmd --> ping wp.pl -t -l 1000 - przy czym parametr 1000 (bajtów) może być mniejszy, lub większy, w zależności od tego, przy ilu bajtach transmisja nie schodzi do UMTS. Może to Ci pomoże, ale głowy nie daję.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez sp6huk, łącznie zmieniany 2 razy.
mate1992

Czyli wychodzi na to iż nie ma pewnego rozwiązania tego problemu..??

A czy internety z limitami i bezprzewodowe nie są skazane na klęskę gier online z pingiem?? Czy to też zależy od czegoś..

Bo zastanawia mnie czy to tylko jest u mnie czy bezprzewodziaki są beznadziejne... (do gier).

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-07-04, 21:31 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-07-04, 20:31 przez mate1992, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

sp6huk pisze:Może to Ci pomoże, ale głowy nie daję.
CS generuje stały transfer, więc modem podczas gry nie przełączy się na UMTS. Przynajmniej mi się to nigdy na BC nie zdarzyło.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

A co do tego adresu IP, to masz rację Blido, sam zauważyłem, że przy różnych adresach, są inne opóźnienia :roll:

[ Dodano: 2010-07-04, 14:24 ]
Blido pisze:CS generuje stały transfer, więc modem podczas gry nie przełączy się na UMTS. Przynajmniej mi się to nigdy na BC nie zdarzyło.
Możliwe, dlatego napisałem, że nie wiem czy to coś pomoże. Ale spróbować nie zaszkodzi.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

mate1992 pisze:a czy internety z limitami i bezprzewodowe nie są skazane na klęskę gier online z pingiem?
Bezprzewodowe - nie, ale mobilne - tak. Internet mobilny ma zbyt wysoki ping do gier FPS, a nawet jeśli byś jechał na HSPA+ które przy dobrych wiatrach ma pingi poniżej 40ms, to komfortowo byś nie pograł, bo ping za mocno skacze. Jitter wynosi nawet 60ms. Ale stacjonarny Internet bezprzewodowy jak najbardziej do grania się nadaje. Np WiMax czy WiFi od dobrego dostawcy sprawuje się bardzo dobrze. Ja na Wimaksie z Ery mam bardzo stabilny ping około 50-60ms.
mate1992

Hmm... a czy jest jakaś możliwość manualnej zmiany lub wymuszenia od internetu aby może i dawał słabszy transfer ale pewny (stałe) jakby nie patrzeć ping w csie mi skacze w sposób ze 100 na 400 na 200 i na 1500 to świadczy o tragicznym łączu chyba nie? jak wiadomo play online potrzebuje dobrego zasięgu raz jest tak raz tak ....

wychodzi na to iż mogę csa odłożyć na biurko ...?? :P

[ Dodano: 2010-07-04, 14:37 ]
Blido pisze:
mate1992 pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Możesz też spróbować polepszyć jakość sygnału przez zastosowanie anteny kierunkowej. Ale generalnie nie ma żadnego sposobu na ping, ani tym bardziej na przepustowość. To zależy od wielu czynników, najczęściej niezależnych od Ciebie, jak np. obciążenie stacji bazowej. A że ping i transfer w necie mobilnym są bardzo zmienne, to normalne.

Anteny kierunkowej..? W jaki sposób moge sobie tak pomóc w playu... Znam się na kompach w sposób podstawowy ^^ Bo pomoc polepszenia jakości sygnału z czynnikami z zewnątrz wydaje mi się dobrym pomysłem

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-07-04, 21:33 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-07-04, 20:33 przez mate1992, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

mate1992 pisze:wychodzi na to iż mogę csa odłożyć na biurko ...?
Grając przez internet mobilny to raczej tak, do gier typu CS się nie nadaje za bardzo.
Nie pomagam na PW!
mate1992

dobra.. w takim razie dziex all za jakiekolwiek udzielenie informacji :)
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

mate1992 pisze:Hmm... a czy jest jakaś możliwość manualnej zmiany lub wymuszenia od internetu aby może i dawał słabszy transfer ale pewny (stałe)
Są programy ograniczające prędkość transferu, ale to nic nie pomoże - będzie jeszcze gorzej.
mate1992 pisze:anteny kierunkowej..? w jaki sposób moge sobie tak pomóc w playu...
Zajrzyj do :faq: , a dokładniej tutaj http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=5736
Awatar użytkownika
krzyhu
Stały użytkownik forum

Post autor: krzyhu »

wojteks pisze:Grając przez internet mobilny to raczej tak, do gier typu CS się nie nadaje za bardzo.
Jak to nie, z pingiem 200 da się grać bez problemu! W CoD 4 czy BC2 gram sobie na serwerach z najniższym pingiem bezstresowo. :cwaniak:

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-07-04, 21:20 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-07-04, 20:20 przez krzyhu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

krzyhu pisze:W CoD 4 czy BC2 gram sobie na serwerach z najniższym pingiem bezstresowo.
Ale CS wymaga znacznie mniejszego pingu od CoD4 czy BC2.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Bardzo rekreacyjnie to można i w csa przy 200 pograć, ale to ktoś znajomy musi serwer postawić, bo z normalnych to i przy 150 potrafi wywalić za laga. A profesjonalnie to się już nie da grać z takimi pingami, bo gra się wtedy z duchami.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

wojteks pisze:Grając przez internet mobilny to raczej tak, do gier typu CS się nie nadaje za bardzo.
Na HSPA Plusa/Orange to jeszcze jakoś ujdzie.
ODPOWIEDZ