Czy jestem z zasięgu HSDPA iplus?

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

pelek23
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Czy jestem z zasięgu HSDPA iplus?

Post autor: pelek23 »

Router byłby na strychu, a ja chciałbym korzystać bezprzewodowo z netu na pierwszym piętrze, wiec od routera dzieliło by mnie 2 piętro. Więc chyba nie da rady? :niepewny:
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Różnie bywa. Zależy od tego z czego stropy. Ale jak nie będzie łapało to niżej można dać po kablu AP.
pelek23
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: pelek23 »

Koledzy, proszę o pomoc w wybraniu jakiejś anteny panelowej. Jest tego bardzo dużo na allegro wiec łatwo się pogubić. Proszę o konkretne propozycje.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

pelek23 pisze:Koledzy, proszę o pomoc w wybraniu jakiejś anteny panelowej. Jest tego bardzo dużo na allegro wiec łatwo się pogubić. Proszę o konkretne propozycje.
TAKI panelik od Cybertecha, lub TAKI od Bestpartnera. Są to antenki sprawdzone, i godne polecenia.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Temat dotyczący: "panel mikropaskowy i panel mikrofalowy PCB to jedno i to samo?" Wydzielam.
Link jak powyżej.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ