Najtańszy router z N oraz G

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lukasz18dg
Użytkownik forum

Najtańszy router z N oraz G

Post autor: lukasz18dg »

Tak jak w temacie poszukuje routera z standartem N oraz G. Mam sieć xDSL, czyli zakończony
końcówką Rj-45. Nie potrzebny jest modem, (od dostawcy nie mam żadnych loginów dostępów
do internetu). Router musi posiadać możliwość sklonowania adresu Mac z komputera. Taki sam
musi być na kompie a i routerze. Oraz oczywiście działać na obu standartach g i n jednocześnie. Działać musi non-stop od rana do wieczora, oko by cieszyło jeśli by miał serwer wydruku : D. Dziękuje za wszelkie wskazówki ; ]
Łukasz

[ Dodano: 2010-06-26, 19:09 ]
Zależy mi na tym wiem, że już z prosbą kierowałem do was czy może ktoś mi pomóc ? :cry:
Leocratus
Początkujący użytkownik forum

Re: Najtańszy router z N oraz G

Post autor: Leocratus »

Czy ta N'ka jest ci tak naprawdę potrzebna? Przesyłasz duże ilości danych między pecetami?
Zastanów się, bo jeśli nie to szczerze polecam TP-Link model: TL-WR340G.
Instalowałem go już u kilku osób. Działa beż żadnych zastrzeżeń (u dwójki z nich ponad rok). Dzień i noc pracują dla swoich właścicieli.
Sam używam właśnie tego routera do kabla (a właściwie używałem, przesiadam się na GSM), oraz WAG200G linksys'a do neo ale to już zupełnie inna bajka.
Jeśli nie zależy ci na pomidorze i wspomnianej N'ce to rozwiązanie wręcz idealne, jeśli myślisz o tanim zakupie.
Komputronik - 76PLN.
::Just two wheels::
ODPOWIEDZ