Witam. Mam Neostradę skonfigurowaną na tym routerze. Moje problemy występują na połączeniu wifi. Nie wiem czy może to być przez to, że od gniazdka do routera kabel (4 żyłowy) ma ok 25 metrów? Załączam statystyki i parametry.
Ale mi właśnie chodzi o neta przez wifi. Czasami chodzi bardzo dobrze a czasami bardzo muli. Myślałem że to mogą być jakieś straty przez kabel doprowadzający neta do routera. A w statystykach Received - 8 errors i transmitted 16 errors to czym to może być spowodowane? A może nie mam się czym martwić? A tak <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> to parametry lini są dobre? Bo jestem w tych sprawach laikiem.
pozdrawiam.
Witam. Odświeżę mój temat. Mam problem z neostradą przez wifi. Czasami strony otwierają się bardzo szybko i płynnie a czasami złapią takiego zamuła, że dane strony potrafią otwierać się ok 30 sekund jedna. Dodam, że w tym czasie nie rozłącza mi neta i pingi też są normane. Dzieje się to w standardzie b,g i n. Gdzie szukać przyczyny? Pozdrawiam
Wieczorem pożyczę od brata modem sagem bo ja nie mam akurat nic takiego w domu. Myślę, że to jednak chyba coś z routerem bo linia chyba będzie dobra (świeżo zakładana jakieś 2 miesiące temu). To chyba był błąd że nie kupiłem jakiegoś Linksysa.