Warszawa Bielany
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Warszawa Bielany
Witam,
ze względów technicznych nie mogę posiadać łącza kablowego ani przez linię tp. Satelita ma kosmiczne ceny.
Wymagania:
niski ping (do gier)
brak limitu transferu
rozsądna cena
Czym powinienem się zainteresować? Co możecie mi polecić? Na co zwrócić uwagę przy wyborze??
Moja lokalizacja: Warszawa, Bielany (tuż obok stacji metra Stare Bielany).
ze względów technicznych nie mogę posiadać łącza kablowego ani przez linię tp. Satelita ma kosmiczne ceny.
Wymagania:
niski ping (do gier)
brak limitu transferu
rozsądna cena
Czym powinienem się zainteresować? Co możecie mi polecić? Na co zwrócić uwagę przy wyborze??
Moja lokalizacja: Warszawa, Bielany (tuż obok stacji metra Stare Bielany).
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Warszawa Bielany
To Ci zostaje WiMax Ery lub Netii.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Na Bielanach działa Nettel Inwestycje. Operator na poziomie
W technologii 5 GHz działa bez zastrzeżeń (znam osobę, która posiada od nich internet). Mają styk z ATMAN'em. Niestety ceny są u nich dość wysokie. www.nettelinwestycje.pl

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Wymogi, które niestety prawie się wykluczają. Obawiam się, ze poza wymieniony powyżej, to ciężko będzie coś innego znaleźć, gdyż wszystkie 3G (HSDPA) i CDMA odpadają przy tych wymogach.Aunrae pisze: nie mogę posiadać łącza kablowego
[...]
Wymagania:
niski ping (do gier)
brak limitu transferu
rozsądna cena
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
właśnie się zapoznaję z tymi trzema ofertami.
Jak najlepiej je porównać aby wybrać najlepsza?
EDIT: właśnie rozmawiałem na gg z pracownikiem Nettel inwestycje i okazało się, że do mnei nie sięgnie, więc ta opcja odpada.
szukałem jeszcze trochę po necie i znalazłem takie 4 rzeczy (zadziwiająco mało informacj na niektórych stronach... ):
net-serwis ---> brak danych o rodzaju łącza
plj ---> brak danych o cenach i rodzaju łącza
jjs ---> 1Mbps > 59zl/m-c / 2Mbps > 89zl/m-c
NetPartner ---> mają łącza też radiowe, symetryczne i tanie... ??? (wszystko naraz? a gdzie haczyk)
Co o tym myślicie? warto się zainteresować którymś? Dla porównanie podam infor Ery i Netii:
Era WiMax --cena--> 1Mbps > 59zl+9zl (umowa 36m-cy, koszt abonamentu+wynajmu sprzetu)
Netia WiMax --cena--> 1mbps > 49zl (brak informacji i dlugosci umowy i czy sa koszty wynajecia sprzetu)
Jak najlepiej je porównać aby wybrać najlepsza?
EDIT: właśnie rozmawiałem na gg z pracownikiem Nettel inwestycje i okazało się, że do mnei nie sięgnie, więc ta opcja odpada.
szukałem jeszcze trochę po necie i znalazłem takie 4 rzeczy (zadziwiająco mało informacj na niektórych stronach... ):
net-serwis ---> brak danych o rodzaju łącza
plj ---> brak danych o cenach i rodzaju łącza
jjs ---> 1Mbps > 59zl/m-c / 2Mbps > 89zl/m-c
NetPartner ---> mają łącza też radiowe, symetryczne i tanie... ??? (wszystko naraz? a gdzie haczyk)
Co o tym myślicie? warto się zainteresować którymś? Dla porównanie podam infor Ery i Netii:
Era WiMax --cena--> 1Mbps > 59zl+9zl (umowa 36m-cy, koszt abonamentu+wynajmu sprzetu)
Netia WiMax --cena--> 1mbps > 49zl (brak informacji i dlugosci umowy i czy sa koszty wynajecia sprzetu)
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Jest to bardzo możliwe, bo na Bielanach swoim zasięgiem pokrywają dość mały obszar.Aunrae pisze:właśnie rozmawiałem na gg z pracownikiem Nettel inwestycje i okazało się, że do mnei nie sięgnie, więc ta opcja odpada
Miałbym wątpliwości co do działania tych operatorów na Bielanach. Wg. moich informacji to oni nie działają w tych rejonach, ale możesz się zapytać.Aunrae pisze:Co o tym myślicie? warto się zainteresować którymś?
-
Niewątpliwie zapytam się i zorientuję w temacie. Ale oprócz tego interesuje mnie opinia ludzi, którzy się na tym znają a nie są z nimi związani.
Każdy operator mi powie, że u nich będzie super, jednak nie chciałbym się naciąć dlatego ponawiam pytanie. Co wiecie o tych operatorach? czy ich łącza są dobre czy dobre tylko w teorii...
jak mam mieć 2mbit i duży ping to wole nawet zapłacić trochę więcej za łącze 1mbit a żeby miało niskie pingi i było stabilne (niskie pingi także w godzinach szczytu).
Łącza WiMax raczej nie mają okresów próbnych toteż podjęta decyzja będzie ostateczna dlatego bardzo proszę o pomocne wypowiedzi.
Każdy operator mi powie, że u nich będzie super, jednak nie chciałbym się naciąć dlatego ponawiam pytanie. Co wiecie o tych operatorach? czy ich łącza są dobre czy dobre tylko w teorii...
jak mam mieć 2mbit i duży ping to wole nawet zapłacić trochę więcej za łącze 1mbit a żeby miało niskie pingi i było stabilne (niskie pingi także w godzinach szczytu).
Łącza WiMax raczej nie mają okresów próbnych toteż podjęta decyzja będzie ostateczna dlatego bardzo proszę o pomocne wypowiedzi.
-
Polecam zapoznać się z ofertą innych dostawców w Wawie. Wszystko opisane tutaj http://www.dostawcy-internetu.pl/oferta ... szawa.html