Wybór routera zasięg ok 50 metrów do neostrady
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Wybór routera zasięg ok 50 metrów do neostrady
Witam. Chciałem was prosić o pomoc w wyborze routera do neostrady. Wiem, że temat pojawiał się już nie raz na forach. Poczytałem troszkę na ten temat i czym więcej czytam tym więcej mam z tym wyborem problemu. Na początku było wszystko proste. Problem polega na tym, że potrzebuje by router posiadał draft N i miał na G zasięg do 50 metrów(Na jednym laptopie mam draft N na drugim nie) . Na jednym forum polecają D linka na drugim piszą, że wiesza się przy P2P inni proponują Netgeara i tak w kółko. Byłem w Sferisie i mają tam Netgeara z N-ką 150 DGR1000 Niby ok. tylko nie ma go nawet na stronie Netgeara jest WNR1000. Mój problem polega jak to często bywa na ograniczeniu kasy na ten cel mam naprawdę już max 180-190 zł Router będzie umieszczony na strychu i będzie miał do 2 budynku ok. 40 metrów. Dotychczas był linksys i zasięg słaby, ale był. Byłem już w kilku sklepach (Media Sferis Komputronik) i w każdym mówią co innego. Może ktoś mógłby mi pomóc w wyborze?? Dzięki!!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Wybór routera zasięg ok 50 metrów do neostrady
Dzielenie Neostrady poza lokal jest zabronione - tyle w temacie ![:]](./images/smilies/splash.gif)
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
W Polsce jest limit mocy wyemitowanej 100mW i nie można tego przekraczać, więc na każdym routerze w przybliżeniu zasięg będzie taki sam i nic z tym nie zrobisz.fixian pisze:Dotychczas był linksys i zasięg słaby,
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Na linksysie zasięg jest słaby ale jest. Nie potrzebuje porady prawnej tylko technicznej. Podobno nie wszystke mają dobry zasięgkrystianb pisze:W Polsce jest limit mocy wyemitowanej 100mW i nie można tego przekraczać, więc na każdym routerze w przybliżeniu zasięg będzie taki sam i nic z tym nie zrobisz.fixian pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-07-07, 14:04 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-07-07, 13:04 przez fixian, łącznie zmieniany 1 raz.