Jakiego operatora mobilnego internetu wybrać w Ostrowie Wlkp

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
PieknyRoman^^
Użytkownik forum

Jakiego operatora mobilnego internetu wybrać w Ostrowie Wlkp

Post autor: PieknyRoman^^ »

Witam. Proszę o radę bardziej obeznanych użytkowników ... jakiego operatora mobilnego internetu wybrać w Ostrowie Wielkopolskim. Jak na razie zapoznałem się pobieżnie z ofertą ery, play i orange i z tego co widzę to play i era mają porównywalną ofertę. A wy co mi radzicie wybrać ? Interesuje mnie prepaid.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Jakiego operatora mobilnego internetu wybrać w Ostrowie Wlkp

Post autor: ja.michal »

To co najlepiej chodzi. Kupić startery wszystkich i sprawdzić jak chodzi. Zostawić najlepszy.
PieknyRoman^^
Użytkownik forum

Post autor: PieknyRoman^^ »

A może jest ktoś z okolicy mojego miasta i coś doradzi? Który z operatorów oferuje najlepsze warunki?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Warunki ofert to możesz sobie posprawdzać. Choćby u nas na forum (mój podpis).
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

PieknyRoman^^ pisze:Który z operatorów oferuje najlepsze warunki?
Jeśli chodzi o cenę czy jakość?Bez dwóch zdań najlepsze pokrycie na terenie całego miasta ma Plus(należy potestować czy przełoży się to na jakośc), ma dwa razy wiecej nodeB niż pozostali operatorzy, tyle że oferta prepaid nie rozpieszcza użytkowników Plusa, bo jest drogo w porównaniu do konkurencji. Jeśli zależy Ci na dobrej cenie(wnioskuje po wieku) to najlepiej przetestować najpierw Orange i Play - mają zdecydowanie największe pakiety danych w najlepszych cenach.
mmm69
Początkujący użytkownik forum

Re: Jakiego operatora mobilnego internetu wybrać w Ostrowie

Post autor: mmm69 »

PieknyRoman^^ pisze:Witam. Proszę o radę bardziej obeznanych użytkowników ... jakiego operatora mobilnego internetu wybrać w Ostrowie Wielkopolskim. Jak na razie zapoznałem się pobieżnie z ofertą ery, play i orange i z tego co widzę to play i era mają porównywalną ofertę. A wy co mi radzicie wybrać ? Interesuje mnie prepaid.
Po pierwsze - nie sugeruj się ofertą tylko sprawdź który operator dostarczy Ci najlepszy serwis - tak jak koledzy radzą - kupić startety i zostawić najlepysz

Pod drugie - nie czytać reklam, moim zdaniem zwłaszcza ERY - tylko sprawdzić który faktycznie najlepiej działa u Ciebie

Po trzecie - nie sprawdzać na mapie zasięgu czy się ma 7,2MB/s czy nie, nie dzwonić w tym celu do operatora, nie pytać w salonie - tam Ci mają za zadanie sprzedać usługę i podpisać z Tobą umowę na ile się da a potem żądać zapłacenia kary jak się okaże że chesz umowę zerwać bo Ci internet nie działa szybko - więc kup startety i sprawdź

Po czwarte - jak juz sprawdzisz i wyjdzie że np. operator X - to dowiedz się czy jest możliwość podpisania umowy na próbe (np, miesiąc, tydzień) a jeśli nie - podpisz na jak najkrótszy okre - to że działa Ci internet dziś szybko, nie oznacza że jutro będzie tak samo

Po piąte - kup modem na aukcji inteentowej, nie kupuj za 1PLN w promocji u operatora - jesli już nie będziesz mógł wytrzymać i zerwiesz umowę - koszty zerwania będą niższe - ceny wewnętrzne urządzeń u operatorów są bardzo wysokie

Po szóste - wszystko powyżej to moje prywatne zdanie, zrób jak uważasz. Ja osobiście zapłaciłbym 2 x więcej niż obecnie komuś kto dostarczy mi internet z gwarantowanym MINIMALNYM transferem. Bo maksymalny transfer można mieć w zasadzie dowolny w reklamie albo w momencie podpisywania umowy: np 21Mbs tyle że w praktyce taki transfer będzie jedynie w siedzibie operaotra - ale o tym dowiadujesz się już po fakcie :) - więc ja bym "kupił najpierw starter"

pozdr
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

mmm69 pisze:Po piąte - kup modem na aukcji inteentowej, nie kupuj za 1PLN w promocji u operatora - jesli już nie będziesz mógł wytrzymać i zerwiesz umowę - koszty zerwania będą niższe - ceny wewnętrzne urządzeń u operatorów są bardzo wysokie
Nie wiem co się zmieniło po wprowadzeniu tej ustawy regulujące min kary umowne, kiedyś w playu nawet kara dla rocznej umowy bez modemu wynosiła 1500zł (cała umowa opiewała na 45*12=540 zł)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

krystianb pisze:Nie wiem co się zmieniło po wprowadzeniu tej ustawy regulujące min kary umowne, kiedyś w playu nawet kara dla rocznej umowy bez modemu wynosiła 1500zł
Kara może wynosić i milion złotych ;) - ważne jest to, że jest ona proporcjonalnie zmniejszana wraz z upływem kolejnych miesięcy umowy.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Patryk pisze:ważne jest to, że jest ona proporcjonalnie zmniejszana wraz z upływem kolejnych miesięcy umowy.
To jest właśnie po zmianach. Ale chodziło mi tylko wysokość kary w umowach z modemem i bez.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Easy-Wifi
Stały użytkownik forum

Post autor: Easy-Wifi »

Najlepiej bedzie sprawdzić na mapie jaki masz zasieg z danej sieci i dopiero potem zdecydowac się na najlepszą dla Ciebie opcję.
ODPOWIEDZ