Plus, orange, era internet jak najtaniej.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Plus, orange, era internet jak najtaniej.
Witam, to jest mój 1 temat na forum. Posiadam modem huawei e220 i chciał bym mieć bezprzewodowy internet. Orange nie ma w moim mieście zbyt dobrego zasięgu 3g, a więc może plus lub era. Chcę mieć zwykłą kartę pre-paid z możliwością taniego dostępu do internetu. Nie chcę płacić co miesiąc ciągłej sumy, tylko np. 10 zł lub więcej. Nie stałej kwoty tylko kiedy jest mi potrzebny internet np. raz na 2 mc-e . Czy jest taka możliwość. A i jeszcze 1 pytanie. Za doładowanie w orange 2x25zł dostałem 2gb transferu danych, czy mogę je używać w tym modemie? I czy pieniądze z konta mi nie znikną? Z góry dziękuję...
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Plus, orange, era internet jak najtaniej.
Jeżeli Orange odpada, to ja bym zainteresowałem się pre-paid'em od Ery - Blueconnect Starter. Doładowując konto kwotą minimum 25 zł, dostajesz bonus 500 MB + do wykorzystania środki z doładowania. Lub doładowujesz konto, kwotą minimum 50 zł, i dostajesz bonus 2 GB + do wykorzystania środki z doładowania. Ważność bonusu - 30 dni.
Jeżeli nie chcesz doładowywać co miesiąc konta, to np. bierzesz pre-paid'a od Heyah, gdzie 100 kB kosztuje 0,02 zł. Doładowujesz sobie konto za 50 zł, i masz ważność połączeń wychodzących przez 3 m-ce. Np. za 50 zł masz do wykorzystania 250 MB.
Jeżeli nie chcesz doładowywać co miesiąc konta, to np. bierzesz pre-paid'a od Heyah, gdzie 100 kB kosztuje 0,02 zł. Doładowujesz sobie konto za 50 zł, i masz ważność połączeń wychodzących przez 3 m-ce. Np. za 50 zł masz do wykorzystania 250 MB.
Ostatnio zmieniony 2010-07-10, 22:18 przez sp6huk, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Ok dzięki spróbuję, a z orange mogę korzystać za darmo na modemie czy nie?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Możesz korzystać. Ale nie za darmo - chodzi Ci zapewne o to, czy możesz korzystać z przyznanego bonusu.patrykk147 pisze:Ok dzięki spróbuję, a z orange mogę korzystać za darmo na modemie czy nie?
-
Tak, a nie za darmo czyli jak? Z telefonu nie płacę za transmisję danych w ogóle. Podłączyłem tą kartę z oragne na 5 minut i przeglądałem internet to też nic mi nie zabrało...
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
No musisz sobie doładowywać konto, aby dostawać bonus + do wykorzystania środki z doładowania,patrykk147 pisze:Tak, a nie za darmo czyli jak?
To co za taryfapatrykk147 pisze:Z telefonu nie płacę za transmisję danych w ogóle

Z bonusu nic nie uszło ?patrykk147 pisze:Podłączyłem tą kartę z oragne na 5 minut i przeglądałem internet to też nic mi nie zabrało...
-
Chodzi mi o to, czy jeśli mam ten bonus za doładowanie konta np. 2GB to czy w tedy nie płacę za internet przez modem. Mam Organge free na kartę. Jak sprawdzić pozostałą ilość danych w bonusie?
- sosen86
- Stały użytkownik forum
oczywiście że możesz korzystać zarówno w telefonie jaki i w komputerze. Trzeba zwrócić uwagę tylko na fakt że korzystając z przeglądarki w komputerze w której to nie będzie żadnej kompresji grafiki itp. pakiet skończy się wcześniej. Ale korzystać jak najbardziej możesz
-
Ok, dziękuję jutro sprawdzę to z ery. A jeszcze 1 pytanie idzie jakoś sprawdzić pozostały bonus?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Płacisz dopiero wtedy, jak wykorzystasz bonus,patrykk147 pisze:Chodzi mi o to, czy jeśli mam ten bonus za doładowanie konta np. 2GB to czy w tedy nie płacę za internet przez modem
patrykk147 pisze:Jak sprawdzić pozostałą ilość danych w bonusie?
8. W kazdej chwili Uzytkownik ma mozliwosc sprawdzenia ilosci dostepnych srodków oraz terminu waznosci poprzez:
a. wysłanie SMS-a o tresci ILE pod numer 411 (opłata jak za SMS standardowy zgodnie z obowiazujacym
Uzytkownika cennikiem usług).
b. wybór odpowiedniej opcji po zalogowaniu do Orange On-line na stronie www.orange.pl/online
c. wybór odpowiedniej opcji w Orange Automatycznym Biurze Obsługi Klienta pod bezpłatnym numerem *500;
d. kontakt z Orange Biurem Obsługi Klienta pod numerem *100 (opłata zgodna z cennikiem usług oferty).
Ostatnio zmieniony 2010-07-11, 13:09 przez sp6huk, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Ok dziękuję wszystkim za pomoc.
Mam 2381,8MB na długo mi to starczy na komputerze?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-07-11, 20:42 ]
Usunąłem nadmiarowe punkty pomógł.
Mam 2381,8MB na długo mi to starczy na komputerze?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-07-11, 20:42 ]
Usunąłem nadmiarowe punkty pomógł.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Zależy jak będziesz z niego korzystał, można go wykorzystać w miesiac a można też w dwa dni...Mam 2381,8MB na długo mi to starczy na komputerze?