Internet ...

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
crazykonrad
Początkujący użytkownik forum

Internet ...

Post autor: crazykonrad »

Mam internet radiowy chciałem założyć neostrade i poszedłem wypowiedzieć umowę i oni zapytali mnie dlaczego powiedziałem że dlatego iż słabo pobiera i wysyła oni powiedzieli że mi mogą dać takie same warunki jak w neo tylko że stały ip i wysyłanie 1000/1000.
Zgodziłem sie oni uruchomili mi ale Zadzwoniłem do nich ze nie ma 1000/1000 oni powiedzieli że jak mi nie pasuje to żebym szedł do neostrady oni przepustowość urochomili ale on nie działał tak jak ma dziać bylo 600/600 ostatnio zdażył się cud internet miał prędkość 1000/1000 ale wtedy gdy w okienku neta była szybkość 11Mb/s a to trwało jakieś 2 godziny a tak to trzyma się 2Mb/s i wtedy prędkośc okolo 600/600 pogadałem z kolegą w tej sprawie i on powiedział że w takim necie radiowym powinno być stale 11Mb/s zapytałem tych którzy mają ten sam net tylko nie na takich warukach neo jak ja tylko ten wolny i co prawda stale mają 11Mb/s co jest przyczyną ? Co mam zrobić ? Czy to że nie ma stale 11Mb/s o ile ma być tyle może miec związekz tym że czasami przerywa mi internet .. tzn kilka razy w ciągu dnia ..
PiotrekJaw

Re: Internet ...

Post autor: PiotrekJaw »

Witam, ja tez mam neta radiowego i mam caly czas 2 Mb\s na samym poczatku jak go zalozylem bylo 11Mb\s a jak zapytalem dlacego tak mam (inni maja 11) to mi powiedzial gosciu ze cala siec ma Dsl-a 2 Mb i dlatego tak jest, a teraz mam nawet 1Mb\s:D takze ja nei wiem o co chodzi ale mam tyle lepiej ze nadajnik mam okolo 700meyrow od anteny i nie ma zadnych pzreszkod
crazykonrad

net

Post autor: crazykonrad »

Chodzi o to że ja cały czas miałem 2 .... ale wszyscy w mojej sieci maja 11Mb/s przynajmniej większość i to cały czas ... a ja mi mieli uruchomić neta 1000/1000 ale nigdy bnie bylo 1000 tylko zawsze 600 a gdy do nich zadzwonilem powiedzieli mi że oni uruchomili przepustowosc i ma być 1000. A ostatnio gdy zamiast 2 miałem 11 faktycznie było 1000/1000 i nie wiem co jest grane i co mam zrobić ...
ikw
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Internet ...

Post autor: ikw »

zmien sobie czlowieku!
karte wifi masz czy accespointa?
to predkosc Twojego polaczenia lokalnego z baza.
W karcie i apeku sie to ustawia.
tylko im wieksza predkosc tym mniej stabilny link...i bardziej wymagajacy.
ustaw na 5.5. i testuj.
pzdr!
ODPOWIEDZ