Icon 225 a stan wstrzymania na Win 7

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kuba__s
Początkujący użytkownik forum

Icon 225 a stan wstrzymania na Win 7

Post autor: kuba__s »

Witam,
mam mały problem z modemem Option Icon 225 na Win 7 64-bit kiedy komputer wraca ze stanu wstrzymania / uśpienia. Otóż aplikacja Top Netinfo nie potrafi się skomunikować z modemem, przez co z połączenia nici. Wyjściem z tej sytuacji jest wyjęcie modemu z portu USB i przełożenie go do innego, wtedy modem inicjalizuje się na nowo i bez problemu łączy z netem. W dodatku po przywróceniu systemu ze stanu wstrzymania bezprzewodowa karta sieciowa związana z modemem dostaje błąd "Kod 31" i przestaje być widoczna w połączeniach sieciowych.
Firmware obecny na modemie to: 2.5.23Hd

Czy ktoś ma pomysł co zrobić aby po przywróceniu systemy ze stanu wstrzymania modem był dostępny dla Top Netinfo (mógł się z nim skomunikować)??

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Icon 225 a stan wstrzymania na Win 7

Post autor: krystianb »

kuba__s pisze:Czy ktoś ma pomysł co zrobić aby po przywróceniu systemy ze stanu wstrzymania modem był dostępny dla Top Netinfo (mógł się z nim skomunikować)??
Rozwiązanie jest bardzo proste... Trzeba zamknąć TNI przez wejściem w stan wstrzymania.

Ewentualnie trzeba by całą komunikację z modemem w TNI wyłączyć choć nie wiem czy i wtedy port com nie będzie cały czas otwarty.

[Wydzieliłem bezsensowne posty]
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
kuba__s

krystianb pisze:Rozwiązanie jest bardzo proste... Trzeba zamknąć TNI przez wejściem w stan wstrzymania.
:szok: może i proste, ale strasznie upierdliwe... :niepewny:
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

kuba__s pisze:ale strasznie upierdliwe...
To ja dobrze wiem, próbowałem majstrować przy ustawieniu portu com w TNI ale nic nie zdziałałem.
kuba__s

ciekawe jak radzi sobie z tym GT Connect...?? tam net śmiga bez problemu po przywróceniu ze stanu wstrzymania.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

kuba__s pisze:ciekawe jak radzi sobie z tym GT Connect...
Prawdopodobnie jakoś wykrywa wstrzymywanie systemu i odpowiednio wcześnie zamyka port com.
ODPOWIEDZ