[OFP] Limity w Orange Freedom Pro
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
[OFP] Limity w Orange Freedom Pro
Mam załączony tzw. lejek w OFP. Zauważyłem, że strony ładują się niemiłosiernie wolno. Natomiast taki program jak Skype działa bez zarzutów. Pomyślałem sobie, że skoro tak jest, to pewnie Orange w ramach ograniczeń limitu blokuje pewne porty. A co gdybym zmienił port z którego korzysta przeglądarka? Jest to jakiś pomysł na obejście limitu? Jak myślicie?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: [OFP] Limity w Orange Freedom Pro
Skype działa ok, bo Skype potrzebuje małej przepustowości. Limit nie jest na konkretne porty.
-
- Użytkownik forum
Hmm trochę to daje do myślenia...
Na youtube pliczek z filmem otwieram po kilkanaście minut a na skype video śmiga aż miło.
Może to komuś nasuwa jakiś pomysł na ominięcie problemu limitu
Btw. limit dotyczy odebranych i wysłanych danych czy tylko ściągniętych z sieci?
Na youtube pliczek z filmem otwieram po kilkanaście minut a na skype video śmiga aż miło.
Może to komuś nasuwa jakiś pomysł na ominięcie problemu limitu

Btw. limit dotyczy odebranych i wysłanych danych czy tylko ściągniętych z sieci?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Kupić dodatkowy transferspidernet pisze:Może to komuś nasuwa jakiś pomysł na ominięcie problemu limitu
![:]](./images/smilies/splash.gif)
[ Dodano: 2010-07-14, 13:33 ]
Liczy się całość ruchu.spidernet pisze: Btw. limit dotyczy odebranych i wysłanych danych czy tylko ściągniętych z sieci?
-
- Użytkownik forum
w OFP tak można? Z tego co mi wiadomo to w CDMA jest to niedostępne ale mogę się mylić...Patryk pisze:Kupić dodatkowy transfer![]()
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez spidernet, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dodatkowy transfer jest dostępny we wszystkich ofertach Orange Free i Business Everywhere, a OFP to Orange Freedom Pro z tego co mi wiadomo.
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Mi natomiast skype nie działa dobrze może mam za dobrą jakość rozmów nie wiem .
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Mój błąd, chyba nie można.spidernet pisze: w OFP tak można?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Czytałem o tym na Telepolis, ale to weszło już w życie ? Na stronie pomarańczy nic nie znalazłem.Agula pisze:stacjonarny Freedom (teraz już w opcji 10 i 20mb/s)
[ Dodano: 2010-07-16, 19:29 ]
Ooo...no i przeniósł ktoś posta - do śmietnika.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Limity w Orange Freedom Pro
wlacz aplikacje dumeter(lub inna ktora mierzy predkosc) i zobacz faktyczna predkosc... jesli nie blokuja to jest szansa ale to kosztownespidernet pisze:Mam załączony tzw. lejek w OFP. Zauważyłem, że strony ładują się niemiłosiernie wolno. Natomiast taki program jak Skype działa bez zarzutów.

-
- Początkujący użytkownik forum
ja czytałam o tym akurat na Telixie 
Obydwa serwisy w przypisie podają źródła własne, więc wydaje mi się że już niebawem
nowa odsłona Orange Freedom z szybszymi prędkościami pojawi się również na stronie orange.pl.
Ciekawe z jakim się spotka zainteresowaniem.

Obydwa serwisy w przypisie podają źródła własne, więc wydaje mi się że już niebawem
nowa odsłona Orange Freedom z szybszymi prędkościami pojawi się również na stronie orange.pl.
Ciekawe z jakim się spotka zainteresowaniem.
-
- Użytkownik forum
Re: Limity w Orange Freedom Pro
Nie bardzo wiem co masz na myśliatento pisze:sprawdz porty 443,22,21 np.jakąś pocztąspidernet pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>

Btw. Ktoś wpadł już na pomysł ominięcia limitów? Póki co jeszcze nie można jeszcze wykupić dodatkowych limitów w Orange, a praca na ograniczonym łączu doprowadza mnie do szału

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-11-20, 21:54 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-11-20, 21:54 przez spidernet, łącznie zmieniany 1 raz.