Witam wszystkich skladajac zyczenia switeczno noworoczne.
Kiedys prosilem was o pomoc w konfiguracji LINKSYS BEFW 11S4 ale nie umialem sobie z nim poradzic wiec zamienilem sie na Edimax BR-6204WG,klopoty jednak sie nie skonczyly.Kolega zrobil mi konfiguracje ale niestety czesto jest brak polaczenia bezprzewodowego,dziala poprawnie od dwoch godzina a czasami nawet do 2 dni i nagle rozlaczy i znow pozostaje polaczenie lokalne na kablu)O:
Laptek to Asus A6RP-AP002H WinXpHe przed skonfigurowaniem rutka zrobilem reinstalke xp i po odpaleniu od razu znalazl karte bezprzewodowa i polaczenie bezprzewodowe jak na nie kline prosi o klucz,wpisze i od razu jest polaczenie ale jak dotad dzialalo najdluzej dwa dni.Zeby uruchomic od nowa musze wgrac sterownik ASUS WLAN CENTER(dolaczony z laptopem)niestety po otworzeniu tej aplikacji nie wykrywa tez automatycznie polaczenia bezprzewodowego(byc moze dlatego ze nie umiem poprawnie poustawiac tego wszystkiego co tam jest tzn ssidow,kanalow ,dhcp itp)wiec zamykam aplikacje i usowam ja w dodaj usun programy i po ponownym odpaleniu windows widzi od razu karte wi fi i bezprzewodowe polaczenie,ale po kazdym takim uruchomieniu przepsuje kolejny numer do polaczenia bezprzewodowego tzn 1,2,3 itd no i dziala tylko tyle ile ma ochote z reguly brak polaczeniu po odpaleniu windy,choc nie za kazdym razem.
Wiem ze moze opisuje to chaotycznie i lakonicznie(brak terminologi informatycznej)ale moze ktos zorientuje sie o co mi chodzi i jak to poustawiac.Moze ktos ma takiego lapka z rutkiem i bedzie widzial o so chosi (o:
Ja nie sadze ze to z winy rutka,bo po kazdym manewrze opisanym wyzej jest polaczenie bezprzewodowe,a wiec to chyba wina karty wi fi w lapku???
Nie wiem co robic czy wyslac go do serwisu,ale jak stwierdza ze to wina niepoprawnej konfiguracji jakijs aplikacji np tegoASUS WLAN to na pewno obciaza mnie kosztami,a nie byloby mi to na reke.
Z gory dziekuje za kazda pomoc.
amicco.
Asus A6RP-AP002H WinXpHe i Edimax BR-6204WG brak polaczenia?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum