bts-y EDGE jak sprawdzić
Moderator: Moderatorzy
bts-y EDGE jak sprawdzić
czy wie ktoś może gdzie można sprawdzić który bts w mojej okolicy lata na edge . Planuje kupic antenkę kier. ale najpierw chciałbym sprawdzić czy którys bts w mojej okolicy ma edge . Według mapy zasiegu EDGE plus gsm jestem blisko zasiegu EDGE ale mój IPLUS lata na GPRS jako modemu używam nokia 6230
- dreamoftheviper
- Stały użytkownik forum
Re: bts-y EDGE jak sprawdzić
Kup antene i próbuj, a jak wolisz inną metode to np. net monitor do nokii też wskaże czy jesteś w EDGE, najlepiej napisz do iPlusa na [email protected] i napisz gdzie dokładnie mieszkasz i zapytaj się gdzie jest najbliższy BTS z EDGE na pewno Ci odpiszą. Pozdrawiam
dreamoftheviper ©2006
Czy net monitor można aktywować tylko przez kabel czy także przez łącze bezprzewodowe np.ird. Jeśli ktoś sie orientuje, jakim programem się to aktywuje, mam 6020 i nie jestem na 100% pewnien czy korzystam z EDGE czy nadal z GPRS.
no wałaśnie czy netmonitor można aktywować tylko kablem ja mam nokie 6230 i łączę się przez bluetooth
- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Do netmonitora polecam starego Alcatela i wklepanie 000000*
pozdrawiam, magmike
- wikara
- Specjalista bezprzewodowy-senior
jak wgrać netmonitor do noki 6230i i czy będzi działało jak to zrobić i co musze mieć...
-
- Mistrz bezprzewodowy
W tym modelu to nie jest łatwe. Musisz znaleźć jakiegoś speca, który wgra specjalny soft do telefonu. Popytaj się w serwisach, poszukaj na Allegro. Na tym forum ktoś już miał to "założone" w tym fonie, więc jest nadzieja.wikara1 pisze:jak wgrać netmonitor do noki 6230i i czy będzi działało jak to zrobić i co musze mieć...