jaki sprzęt ?

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Trente
Początkujący użytkownik forum

jaki sprzęt ?

Post autor: Trente »

Poszukuję modemu charakteryzującego się stabilnym HSDPA oraz stabilnym połączeniem. Mój obecny e220 zrywa kilka razy dziennie, a o HSDPA w grach online to mogę co najwyżej pomarzyć :dobani: . Najbliższy nadajnik GSM900 znajduje się 850 m od mieszkania, a UMTS2100 w odległości 4,6 km. Jaki modem (może modem + antenę) moglibyście mi polecić ?
Ostatnio zmieniony 2010-07-16, 19:59 przez Trente, łącznie zmieniany 1 raz.
Nielimitowany
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: jaki sprzęt ?

Post autor: Nielimitowany »

Trente pisze:Mój obecny e220 zrywa kilka razy dziennie, a o HSDPA w grach online to mogę co najwyżej pomarzyć :dobani: .
Zmień operatora, a po pierwsze, Internet Mobilny nie jest do grania w gry online typu: CS itd; do tego jest Kabel/Wi-Fi/WiMax.
Play Online ma zwiększać prędkości, więc i może w twoim przypadku się poprawi, bez względu na odległość od NodeB'a.
Trente
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Trente »

Trochę przesadziłem z tym HSDPA, bo jak robię coś powyżej 40 kb/s to nie mam nawet najmniejszych lagów. Problem jest wtedy, jak zejdę poniżej tego i włączy się WCDMA :/
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Trente pisze:Problem jest wtedy, jak zejdę poniżej tego i włączy się WCDMA
Puszczasz ping w tle i modem nie schodzi do WCDMA (UMTS).
Przykładowo ping -l 1000 -t adres.serwera
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ