Mobilny Internet gsm
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Mobilny Internet gsm
Witam potrzebuję Internetu w laptopie gdy wyjeżdżam poza Obszar Domu i pomyślałem że będzie to mobilny gsm czyli na kartę czy to będzie dobre rozwiązanie jeżeli z neta tylko będę korzystał w celach edukacyjnych będą przeglądane same strony www będzie z niego korzystne tylko w weekendy i czasami w dni robocze. Czy taki internet zda egzamin ? Tylko jaki wybrać By być zadowolonym i nie płacić dużo (jak to jest z tymi Opłatami) osobiście myślałem O Heyah ale czy to według Was będzie dobre rozwiązanie ?
Jeżeli chodzi o zakup modemu usb to jaki wybrać ? Czy bez znaczenia ?
Jeżeli chodzi o zakup modemu usb to jaki wybrać ? Czy bez znaczenia ?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Mobilny Internet gsm
Czy zda egzamin to też zależy od twoich wymagań. Transfery i opóźnienia w internecie mobilnym zależą od technologii, z której korzystasz, mocy sygnału, obciążenia stacji bazowej. Dobrze by było, gdybyś powiedział, gdzie chcesz korzystać z tego internetu - miejscowość. Jeżeli chodzi o atrakcyjność oferty, to zobacz ofertę Orange Free na Kartę.lukasz396 pisze:Witam potrzebuję Internetu w laptopie gdy wyjeżdżam poza Obszar Domu i pomyślałem że będzie to mobilny gsm czyli na kartę czy to będzie dobre rozwiązanie jeżeli z neta tylko będę korzystał w celach edukacyjnych będą przeglądane same strony www będzie z niego korzystne tylko w weekendy i czasami w dni robocze. Czy taki internet zda egzamin ?
Najlepiej kupić pre-paid'y operatorów, którzy oferują dostęp do internetu w technologii UMTS (o ile jest takowa dostępna, w miejscu, gdzie chcesz korzystać z internetu) i zobaczyć, od którego operatora działa najlepiej,lukasz396 pisze:Tylko jaki wybrać By być zadowolonym
Dużo $$$ byś wydał, nawet na surfowaniu po samym WWW, bo w Heyah 100 MB danych kosztuje 20 zł,lukasz396 pisze:osobiście myślałem O Heyah ale czy to według Was będzie dobre rozwiązanie ?
Ma znaczenie, ale nie w każdym przypadku, bo do EDGE to możesz brać sobie nawet najtańszy modem, tylko coś lepszego jak Huawei a nie ZTE. Jak jesteś w zasięgu sieci UMTS, i node B obsługuje HSUPA, to warto kupić modem tj. Huawei E122 czy Huawei E176.lukasz396 pisze:Jeżeli chodzi o zakup modemu usb to jaki wybrać ? Czy bez znaczenia ?
-
- Użytkownik forum
Wczoraj kupiłem taką używkę modem ICON 225 i karta jest z Orange siedziałem dosłownie 3 minuty no i gdy sprawdziłem stan konta to poszło 15 zł wytłumaczy ktoś to zjawisko ????
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Jaka taryfa ?lukasz396 pisze:wytłumaczy ktoś to zjawisko ????
-
- Użytkownik forum
Karta została kupiona używana z modemem nie wiem jaka taryfa. Siedziałem 3 minuty i nagle 15 zł wcięło
To co muszę zrobić w takiej sytuacji ? To jest Wina Taryfy ?
Gdy sprawdzam stan Konta to pisze twoja Oferta to Orange Pop stan konta głównego to ...i jest data ile dni jeszcze ważne. Stan Konta promocyjnego 0.00
piszę to ponieważ pierwszy raz mam do czynienia z Orange

Gdy sprawdzam stan Konta to pisze twoja Oferta to Orange Pop stan konta głównego to ...i jest data ile dni jeszcze ważne. Stan Konta promocyjnego 0.00
piszę to ponieważ pierwszy raz mam do czynienia z Orange

- wojteks
- *** Administrator ***
Pewnie komputer zassał w HSDPA jakieś poprawki a na karcie nie było pakietu internetowego więc pieniążki pożarło szybko.
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Więc co zrobić by mało płacić jak wykupić pakiet na neta a jak jest z tą taryfą ? jak zmienić taryfę by była najlepsza i najtańsza do Internetu ?
Czy Orange ma taką opcję jak heyah że loguję się konto sprawdzam dostępne usługi itp ...
Czy Orange ma taką opcję jak heyah że loguję się konto sprawdzam dostępne usługi itp ...
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jest coś takiego, ale szybciej będzie jak włożysz ten sim do telefonu i wybierzesz *100*2# wyświetli się jaką masz taryfę, będzie też tam opcja zmiany.lukasz396 pisze:Czy Orange ma taką opcję jak heyah że loguję się konto sprawdzam dostępne usługi itp ...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
No to jest Twoja Oferta to Orange POP i są tam podpunkty ... A jaką taryfę trzeba Wybrać ? I czy są jakieś pakiety ? na tańszy internet ?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To wszystko wyjaśnia.lukasz396 pisze:No to jest Twoja Oferta to Orange POP
Trzeba wybrać orange free na kartę.lukasz396 pisze:A jaką taryfę trzeba Wybrać ?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Orange Free na Kartę,lukasz396 pisze:A jaką taryfę trzeba Wybrać ?
Nie musisz kupować żadnych pakietów. Dostajesz bonus ważny przez określony czas, doładowując konto określoną kwotą. Tu sobie możesz zobaczyć tą ofertę http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... e_discoverlukasz396 pisze:I czy są jakieś pakiety ?
Jest tam też podane jak zmienić inną taryfę, na Orange Free na Kartę.
-
- Użytkownik forum
Dziękuję Wam Wszystkim za Wypowiedzi Taryfa Już zmieniona ( Oczywiście Wszystkim Wam dam pomógł ). A jeszcze parę takich pytań. Jeżeli będę siedział na tym necie i tylko korzystał z stron www np forum , allegro około godziny to tak w przybliżeniu Ile może po zionąć kasy ??A jak jest z doładowaniami jeżeli skończy się ważność Konta to z internetu też nie można Korzystać ? I czy Orange Posiada takie Opcje Logowania jak HEYAH że sprawdzam różne dostępne Usługi Ocje Wł i Wył ?
Moje Pytania są Banalne Wiem ale chcę to wiedzieć Ponieważ
pierwszy raz jestem w Orange i nie znam się na tej sieci .
Moje Pytania są Banalne Wiem ale chcę to wiedzieć Ponieważ
pierwszy raz jestem w Orange i nie znam się na tej sieci .