Tak jak w temacie. Postanowiłem założyć internet WiFi od pewnego usługodawcy i otrzymałem antenkę Nanostation 2. Wszystko działa ok, ale pozostaje mi jeden niesmak. Nie mogę wejść w panel konfiguracyjny anteny. Po wbiciu w przeglądarkę adresu 192.168.1.20 wyświetla się komunikat, że połączenie zostało zresetowane. Czy dostawca mógł celowo zmienić IP anteny tak żeby nikt nie grzebał w ustawieniach?
Nanostation 2 od usługodawcy i brak możliwości konfiguracji
Moderator: Moderatorzy
-
alien125
- Początkujący użytkownik forum
Nanostation 2 od usługodawcy i brak możliwości konfiguracji
Witam, to mój pierwszy post na tym forum więc proszę nie bić 
Tak jak w temacie. Postanowiłem założyć internet WiFi od pewnego usługodawcy i otrzymałem antenkę Nanostation 2. Wszystko działa ok, ale pozostaje mi jeden niesmak. Nie mogę wejść w panel konfiguracyjny anteny. Po wbiciu w przeglądarkę adresu 192.168.1.20 wyświetla się komunikat, że połączenie zostało zresetowane. Czy dostawca mógł celowo zmienić IP anteny tak żeby nikt nie grzebał w ustawieniach?
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Nanostation 2 od usługodawcy i brak możliwości konfiguracji
Własność dostawcy więc jest zabezpieczone. Jeśli on Ci nie podał danych dostępowych to nic nie zrobisz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Oczywiście i to zrobił żeby userzy mu nie grzebali w ustawieniach.alien125 pisze:Czy dostawca mógł celowo zmienić IP anteny tak żeby nikt nie grzebał w ustawieniach?
Nie pomagam na PW!
-
alien125
- Początkujący użytkownik forum
A to nieszczęście
Nie lubię mieć ograniczonego dostępu do takich rzeczy.
No nic. Dzięki za pomoc.
No nic. Dzięki za pomoc.