antena zewnętrzna do ADU-635WA do postawienia w pokoju?

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Pasikonik
Początkujący użytkownik forum

antena zewnętrzna do ADU-635WA do postawienia w pokoju?

Post autor: Pasikonik »

Witajcie,

Mam nietypowe pytanie. Czy istnieje jakaś antena do CDMA (do ADU-635WA), którą można ustawić wewnątrz budynku? Malutka antenka, która jest w zestawie nie wchodzi w rachubę - sygnał na niej pojawia się tylko na chwilę i znika.

Mój kłopot polega na tym, że czasowo mieszkam w miejscowości Pluski (nieopodal Olsztynka), w wynajętym domu, więc nie mogę niczego montować na dachu. Internet CDMA jest mi pilnie potrzebny do pracy.

Gdyby okazało się, że taka antena jednak istnieje, to może ktoś podpowie, gdzie tego szukać w mojej okolicy?

Z góry dziękuję za wszelkie cenne informacje ;-)
pozdrowienia,
Pasikonik
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: antena zewnętrzna do ADU-635WA do postawienia w pokoju?

Post autor: sp6huk »

Witaj.
Pasikonik pisze:Czy istnieje jakaś antena do CDMA (do ADU-635WA), którą można ustawić wewnątrz budynku? Malutka antenka, która jest w zestawie nie wchodzi w rachubę - sygnał na niej pojawia się tylko na chwilę i znika
Nie widziałem nigdy innej "mobilnej" antenki do CDMA, niż ta w zestawie,
Pasikonik pisze:Mój kłopot polega na tym, że czasowo mieszkam w miejscowości Pluski (nieopodal Olsztynka)
Nic dziwnego. Do najbliższej stacji bazowej CDMA masz ok. ~21-22 km,
Pasikonik pisze:w wynajętym domu, więc nie mogę niczego montować na dachu
W takim razie nic na to nie poradzisz. Jedynie pozostaje nadzieja na uruchomienie stacji bazowej CDMA w pobliżu,
Pasikonik pisze:Gdyby okazało się, że taka antena jednak istnieje, to może ktoś podpowie, gdzie tego szukać w mojej okolicy?
Jak wcześniej wspomniałem, takiej antenki raczej nie dostaniesz, a tym bardziej w okolicy.
Pasikonik

No cóż, to chyba wyczerpuje temat. Prawdę mówiąc, tego się obawiałem :(
Dzięki.
pozdrowienia,
Pasikonik
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

Witam :D ja wprawdzie mam axsasstel do CDMA i do bts też spory kawałek,na standardowych antenkach net chodził lecz pokazywało połowę zasięgu-zakupiłem więc antenę zewnętrzną http://www.dipol.com.pl/antena_freedom_ ... _A6911.htm a że brałem ofpro zimą więc przez pewien okres miałem antenę w pokoju ;) zasięg był na full :hyhy:
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

sp6huk pisze:Nie widziałem nigdy innej "mobilnej" antenki do CDMA, niż ta w zestawie
Na Allegro czasami się pojawiają długie i porządne anteny samochodowe od telefonów NMT, niestety to coraz rzadszy towar.
Pasikonik

Patryk pisze: Na Allegro czasami się pojawiają długie i porządne anteny samochodowe od telefonów NMT, niestety to coraz rzadszy towar.
Świetnie. Ale czy to się da podłączyć do ADU-635WA?
pozdrowienia,
Pasikonik
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Pasikonik pisze:Ale czy to się da podłączyć do ADU-635WA?
Te anteny kończyły się najczęściej złączem FME więc konektor i sprawa załatwiona.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ