antena zewnętrzna do ADU-635WA do postawienia w pokoju?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
antena zewnętrzna do ADU-635WA do postawienia w pokoju?
Witajcie,
Mam nietypowe pytanie. Czy istnieje jakaś antena do CDMA (do ADU-635WA), którą można ustawić wewnątrz budynku? Malutka antenka, która jest w zestawie nie wchodzi w rachubę - sygnał na niej pojawia się tylko na chwilę i znika.
Mój kłopot polega na tym, że czasowo mieszkam w miejscowości Pluski (nieopodal Olsztynka), w wynajętym domu, więc nie mogę niczego montować na dachu. Internet CDMA jest mi pilnie potrzebny do pracy.
Gdyby okazało się, że taka antena jednak istnieje, to może ktoś podpowie, gdzie tego szukać w mojej okolicy?
Z góry dziękuję za wszelkie cenne informacje ;-)
Mam nietypowe pytanie. Czy istnieje jakaś antena do CDMA (do ADU-635WA), którą można ustawić wewnątrz budynku? Malutka antenka, która jest w zestawie nie wchodzi w rachubę - sygnał na niej pojawia się tylko na chwilę i znika.
Mój kłopot polega na tym, że czasowo mieszkam w miejscowości Pluski (nieopodal Olsztynka), w wynajętym domu, więc nie mogę niczego montować na dachu. Internet CDMA jest mi pilnie potrzebny do pracy.
Gdyby okazało się, że taka antena jednak istnieje, to może ktoś podpowie, gdzie tego szukać w mojej okolicy?
Z góry dziękuję za wszelkie cenne informacje ;-)
pozdrowienia,
Pasikonik
Pasikonik
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: antena zewnętrzna do ADU-635WA do postawienia w pokoju?
Witaj.
Nie widziałem nigdy innej "mobilnej" antenki do CDMA, niż ta w zestawie,Pasikonik pisze:Czy istnieje jakaś antena do CDMA (do ADU-635WA), którą można ustawić wewnątrz budynku? Malutka antenka, która jest w zestawie nie wchodzi w rachubę - sygnał na niej pojawia się tylko na chwilę i znika
Nic dziwnego. Do najbliższej stacji bazowej CDMA masz ok. ~21-22 km,Pasikonik pisze:Mój kłopot polega na tym, że czasowo mieszkam w miejscowości Pluski (nieopodal Olsztynka)
W takim razie nic na to nie poradzisz. Jedynie pozostaje nadzieja na uruchomienie stacji bazowej CDMA w pobliżu,Pasikonik pisze:w wynajętym domu, więc nie mogę niczego montować na dachu
Jak wcześniej wspomniałem, takiej antenki raczej nie dostaniesz, a tym bardziej w okolicy.Pasikonik pisze:Gdyby okazało się, że taka antena jednak istnieje, to może ktoś podpowie, gdzie tego szukać w mojej okolicy?
-
No cóż, to chyba wyczerpuje temat. Prawdę mówiąc, tego się obawiałem 
Dzięki.

Dzięki.
pozdrowienia,
Pasikonik
Pasikonik
Witam
ja wprawdzie mam axsasstel do CDMA i do bts też spory kawałek,na standardowych antenkach net chodził lecz pokazywało połowę zasięgu-zakupiłem więc antenę zewnętrzną http://www.dipol.com.pl/antena_freedom_ ... _A6911.htm a że brałem ofpro zimą więc przez pewien okres miałem antenę w pokoju
zasięg był na full 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Na Allegro czasami się pojawiają długie i porządne anteny samochodowe od telefonów NMT, niestety to coraz rzadszy towar.sp6huk pisze:Nie widziałem nigdy innej "mobilnej" antenki do CDMA, niż ta w zestawie
-
Świetnie. Ale czy to się da podłączyć do ADU-635WA?Patryk pisze: Na Allegro czasami się pojawiają długie i porządne anteny samochodowe od telefonów NMT, niestety to coraz rzadszy towar.
pozdrowienia,
Pasikonik
Pasikonik
- wojteks
- *** Administrator ***
Te anteny kończyły się najczęściej złączem FME więc konektor i sprawa załatwiona.Pasikonik pisze:Ale czy to się da podłączyć do ADU-635WA?
Nie pomagam na PW!