Internet radiowy (pytanie??)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Internet radiowy (pytanie??)
zależy to w sposób oczywisty od operatora jak ktoś sobie weźmie operatora co dzieli Dsl-a 1 Mb na 50 ludków to oczywiste że w szczycie będą gigantyczne problemy no i ta wysyłka 256 kb to dopiero tragedia .
jak sienie możesz zapytac to jak dostaniesz odpowiedź.
Sieciuję dla 500 klientów. i tylko czasami maja jakiś problem raz na kwartał średnio. co do publicznego Ip osiołki sobie radzą na wewntrznym tylko trzeba umieć go konfigurować .
jak sienie możesz zapytac to jak dostaniesz odpowiedź.
Sieciuję dla 500 klientów. i tylko czasami maja jakiś problem raz na kwartał średnio. co do publicznego Ip osiołki sobie radzą na wewntrznym tylko trzeba umieć go konfigurować .
-
Zgadzam sie z tym ze jakosc internetu radiowego zalezy od administratora sieci.Jezeli firma jest sprawdzona i ma sporą liczbę uzytkowników to warto sie zapytac jak to chodzi.Ja miałem pecha i trafiłem na firme co sie musi uczyć taką usługe swiadczyc i zrezygnowałem jak to było mozliwe najszybciej.
-
Witam planuje zalozyc sobie radiowke,mieszkam na wsi, radiowke bym mial z miasteczka z Koronowa,maja u nas nadajnik za 150/40kb biora 50zl plus wat planuje to lacze bo 300kb kosztuje juz kolo 80zl plus wat, o co spytac zeby nie wkopac sie na mine a byc pewnym ze radiowka jest dobra, montaz jest za darmo ale umowa jest na 2 lata i nie chcialbym sie wkopac,ewentualnie co innego polecacie,txs za pomoc
Ja od wczoraj korzystam z oferty orange z modemem ed77 i do tej pory sciagnalem z 0,5gb. Predkosc jest ladna 190kb/s polaczenie do tej pory zerwalo mi raz...
Drogie cholerstwo, ale na odludziu to jednak lepsze rozwiazanie, niz GPRS z koma i bulenie za GPRS.
Drogie cholerstwo, ale na odludziu to jednak lepsze rozwiazanie, niz GPRS z koma i bulenie za GPRS.
-
radiowy necik mam już 4 lata nie narzekam czasami przerywa ale ... zernętrzne ip za friko ... teraz przedłużam umowe 

-
,,Jesli odleglosc od nadajnika jest niewielka...a sygnal 100% jakos linka rowniez bez zarzutow to pozostaje kwestia providera.
Wiekszosc z nich nie ma pojecia o takich sieciach. ot co przeczytaja kilka artykolow ....opnii na forum ....zakupuja jakis badziewny sprzet..wydzierzawiaja 2 mega dsla...serwer z allegro za 300 pln i firma zaczyna dzialac. ludzie zaczynaja sie podpinac i ....rozczarowanie przychodzi natychmiast"
,,generalnie przy decydowaniu sie na neta musisz sie dowiedziec:
ilu uytkownikow posiada provider, jakie posiada lacze , jakim sprzetem dysponuje, jakie sa ograniczenia.
co do widocznosci z natu w emulu czy innym p2p to to jest do zalatwienia z adminem.
reasumujac : siec na dlinkach planetach czy temu podobna za 300 pln konstrukcja to nieporozumienie. jeden sprawny uzytkownik emula czy dc++ zalatwi cala siec na amen lesli nie jest odpowiednio skonfigurowany podzial lacza. Sam osobiscie widzialem jak 8 megowe lacze 8 mega down/ 0.5 up zalpychal jeden koles...a wszystkich uzytkownikow bylo 3.
poszukaj jakiegos kompetentnego providera...albo bedziesz sie meczyl.
Dsl na firme kosztuje 200 pln. router i sprawa zalatwiona. 4 osoby na siec i wszystko chodzi jak ksiazka pisze:)
pozdrawiam![/quote]. Odnosnie tej odpowiedzi to jaki sprzet musi miec firma udostepniajaca radiowke zebym byl pewien ze w szambo nie wdepne,po czym poznac ze lepiej dac sobie spokoj z ta radiowka
Wiekszosc z nich nie ma pojecia o takich sieciach. ot co przeczytaja kilka artykolow ....opnii na forum ....zakupuja jakis badziewny sprzet..wydzierzawiaja 2 mega dsla...serwer z allegro za 300 pln i firma zaczyna dzialac. ludzie zaczynaja sie podpinac i ....rozczarowanie przychodzi natychmiast"
,,generalnie przy decydowaniu sie na neta musisz sie dowiedziec:
ilu uytkownikow posiada provider, jakie posiada lacze , jakim sprzetem dysponuje, jakie sa ograniczenia.
co do widocznosci z natu w emulu czy innym p2p to to jest do zalatwienia z adminem.
reasumujac : siec na dlinkach planetach czy temu podobna za 300 pln konstrukcja to nieporozumienie. jeden sprawny uzytkownik emula czy dc++ zalatwi cala siec na amen lesli nie jest odpowiednio skonfigurowany podzial lacza. Sam osobiscie widzialem jak 8 megowe lacze 8 mega down/ 0.5 up zalpychal jeden koles...a wszystkich uzytkownikow bylo 3.
poszukaj jakiegos kompetentnego providera...albo bedziesz sie meczyl.
Dsl na firme kosztuje 200 pln. router i sprawa zalatwiona. 4 osoby na siec i wszystko chodzi jak ksiazka pisze:)
pozdrawiam![/quote]. Odnosnie tej odpowiedzi to jaki sprzet musi miec firma udostepniajaca radiowke zebym byl pewien ze w szambo nie wdepne,po czym poznac ze lepiej dac sobie spokoj z ta radiowka
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
o sprzecie mozna by pisac godzinami i pewnie bym wszystkiego nie wymienil. powiedzmy ze senao daja rade ...dosyly na 5 giga....MT tez daja rade...na baze nie wiecej niz 20 chlopa. Standard B do 10 chlopa ...jak wiecej to na G. Ping do najblizszej bramy sobie sprawdzisz...potem dalej ...do internetu. no i jeszcze charakterystyka uzytkownikow...bo spokojnych moze byc nawet 50
NO i wykminisz co nie tak.
Generalnie sa bazy wydajniejsze...no ale baza za 10k i 30 ludzi na niej to troche spory wydatek. Jak jest mozliwosc to testuj lacze.
na tydzien ...i podjecie decyzji...
ok...ja musze spadac...jak cos no to pozniej zapodam.

Generalnie sa bazy wydajniejsze...no ale baza za 10k i 30 ludzi na niej to troche spory wydatek. Jak jest mozliwosc to testuj lacze.
na tydzien ...i podjecie decyzji...
ok...ja musze spadac...jak cos no to pozniej zapodam.