Windows 7 słabsze łącze...

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Windows 7 słabsze łącze...

Post autor: Tomek7 »

Hey, od momentu jak zainstalowałem sobie Windows 7 odczuwam że moja przepustowość łącza jest słabsza ;) .Wcześniej miałem xp na różnych speedtestach miałem zawsze 1Mb/s, teraz tylko 0,5Mb/s.Tak samo filmiki na YT wcześniej nie miałem problemów z ich oglądaniem a teraz przycinają się prawie każde.Transfer spadł ze 130 KB/s na 80-100.Ping chyba taki sam,ale w CS lubi czasami skoczyć powyżej 300 na dobrą chwile.Nie wiem co może być, mam modem Option Icon, zasięg jak wcześniej -97dBm
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Windows 7 słabsze łącze...

Post autor: krystianb »

To jesteś chyba pierwszy który ma taki problem, u mnie na 7 net działa lepiej na obu modemach jakie mam w podpisie. A speedtestom nie wierz, jak chcesz to zrób prawdziwy pomiar.
Modem masz w trybie NDIS czy RAS?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Windows 7 słabsze łącze...

Post autor: Tomek7 »

Wiem wiem o tych speedtestach ale jednak różnicę pokazują ;) .Modem pracuje w trybie RAS właśnie nie wiem dlaczego nie mogę go uruchomić w trybie NIDS.W xp normalnie przełączałem miedzy trybami programem, potem w właściwościach karty sieciowej ustawiałem AutoConnect,Reconnect itp... i normalnie to wszystko szło.
ODPOWIEDZ