Witam towarzyszy!
Chcialbym poznac wasze opinie na temat tych ruterkow. Co do D-Linka mam na mysli wersje starsza, 3-antenkowa - podobno lepsza.
Jesli polecacie cos innego, jestem otwarty. (zastanawialem sie nad WAG120N, ale uznalem, ze troche za drogi jak na siebie)
Ogolnie szukam czegos do nieduzej sieci w domu dzialajacej pod Neo: 1 PC polaczony kablowo, 2 lapki przez Wi-Fi, telefon podczepiony do bramki.
Dom 1 pietro, stabilny zasieg przydalby sie do 15m. To bedzie moja pierwsza siec, wiec szukam czegos, co nie przysporzy wiekszych problemow laikowi i podziala jakis czas.
No i forwarding portow mile widziany (mam na mysli zmienne IP, jak mam teraz przy Neo).
Dzieki z gory za pomoc
DGN2000 vs. DSl-2740B vs. Cerberus - co polecacie?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: DGN2000 vs. DSl-2740B vs. Cerberus - co polecacie?
Ja bym się jednak skłaniał ku Linksysowi. Ewentualnie coś od TP-Linka. Potrzebne ci N?
Port forwarding nie ma nic wspólnego ze zmiennym adresem IP.tomciokotar pisze:No i forwarding portow mile widziany (mam na mysli zmienne IP, jak mam teraz przy Neo).
-
W takim razie zle zrozumialem o co chodzi z forwardingiem, mam na mysli posiadanie zmiennego IP bedac w LANie.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Może powiedz więcej o co chodzi, bo dalej jest o mocno niejasne. Jaki jest cel ćwiczenia?tomciokotar pisze:mam na mysli posiadanie zmiennego IP bedac w LANie.
-
Obecnie mam Neo i jesli chce zmienic IP po prostu robie reconnecta.
Nie wiem jak to by wygladalo przy obecnosci rutera, kiedy komp bedzie z LANie, chcialbym, zeby wygladalo podobnie (klik - reconnect - nowe IP). Myslalem, ze odpowiada za to port forwarding
Nie wiem jak to by wygladalo przy obecnosci rutera, kiedy komp bedzie z LANie, chcialbym, zeby wygladalo podobnie (klik - reconnect - nowe IP). Myslalem, ze odpowiada za to port forwarding
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Teraz połączenie będzie utrzymywać router, więc zmianę adresu osiągniesz albo poprzez zalogowanie się do panelu konfiguracyjnego i rozłączenie się/ponowne połączenie lub fizyczny restart routera poprzez odłączenie go od zasilania.
Port forwarding to zupełnie inna para kaloszy
Port forwarding to zupełnie inna para kaloszy