Pomóżcie - Problem z iPlusem w RYBNIKU

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
fidek
Początkujący użytkownik forum

Pomóżcie - Problem z iPlusem w RYBNIKU

Post autor: fidek »

Od 22 Grudnia praktycznie nie mogę korzystać z internetu poprzez iPlus - strona Onetu otwiera się trzy minuty, około. Dzwoniłem do BOKu, tam zrestartowali moje ustawienia dwukrotnie, przeinstalowałem system - wszystko na nic. Wcześniej działało wszystko błyskawicznie. Mam modem SE GC89. Co może być przyczyną tego stanu rzeczy? Dziękuję za wszystkie sugestie, pozdrawiam. :cry:
Awatar użytkownika
draconair
Stały użytkownik forum

Re: Pomóżcie - Problem z iPlusem w RYBNIKU

Post autor: draconair »

Czasem limit nie przekroczony?
Plus LTE
Orange VDSL
fidek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: fidek »

nie, skąd! Limit wykorzystany może w 10%
Awatar użytkownika
pimosz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: pimosz »

1.Format całego dysku, a dokładnie wszystkich partycji jeżeli takowe masz.
2.Skan programem antywirusowym spyware i log z programu HijackThis podaj.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

pimosz pisze:1.Format całego dysku, a dokładnie wszystkich partycji jeżeli takowe masz.
2.Skan programem antywirusowym spyware i log z programu HijackThis podaj.
Ad.1 Bez przesady. :!: Formatowanie wszystkiego, kiedy net się przytnie :?: :shock: :lol: . Różne dziadostwa mi się trafiały ( raz skasowało mi całą partycje systemową pod ME i to po uruchomieniu systemu!), ale raczej to się nie przenosiło na sąsiednie partycje i systemy.
Ja zaczynam tak: Kaspersky, SpyBotDestroy, Ad-aware(dla pewności), Panda-online, Hijaack This (ale tu trzeba się trochę znać, jak jest dużo wpisów). Jeśli efekt mnie nie zadowala, format całej parycji spod DOS-u (jestem przesądny :D ) i instalacja wszystkiego od początku (dlatego warto mieć np.2 dyski i kilka systemów na kompie)
Awatar użytkownika
Artur_prezes
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Artur_prezes »

Czesto jestem u dziewczyny która mieszka w rybniku i tam nczęsto zdarza sie problem z netem,ale chwile nie wczytuje <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> stron albo powoli chodzi,choc zdarzało sie,że bywało tak przez cały dzien, że wszystko szło jakby jakies ograniczenia były. Byłem z tym w Plusie i powiedziano mi tam, że musi to byc przeciążona siec i oni lekarstwa na to nie mają,poprostu tak jest. Dobrze,że na codzien korzystam w Bielsku z internetu bo w okolocach rybnika naprawdę cos jest nie tak z tym.
CLEARW'RE
Broadband
ODPOWIEDZ