Ale przecież dowód można mieć od 13 roku życia. Ewentualnie zamiast dowodu do rejestracji też i paszport się nadaje.ja.michal pisze:a żeby zarejestrować trzeba mieć dowód.
Wydzielono z http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=24841
Moderator: Moderatorzy
Ale przecież dowód można mieć od 13 roku życia. Ewentualnie zamiast dowodu do rejestracji też i paszport się nadaje.ja.michal pisze:a żeby zarejestrować trzeba mieć dowód.
To prościej i taniej dowód wyrobić, tylko 1 rodzic/opiekun jest potrzebny.ja.michal pisze:żeby mieć paszport przed 18 rokiem życia trzeba iść z obydwojgiem rodziców/opiekunów go wyrabiać
Wystarcza do podróży po całej UE i krajach stowarzyszonych.ja.michal pisze:Tylko co w sumie z takim dowodem jest bo jest.
Dziwne, syn podróżuje samodzielnie na taki dowód i nikt na lotnisku czy gdziekolwiek indziej tego nie kwestionował.ja.michal pisze:Jak bez czasem są problemy na granicy. Ciotka miała z synem na wycieczce taki problem. Musiała zasuwać na granicę.
Od 13?krystianb pisze:Ale przecież dowód można mieć od 13 roku życia.
Można wcześniej tylko muszą być oboje rodziców jak do paszportu, jak ma 13 lat to wystarcza jeden rodzic.ja.michal pisze:Dowód od 13 roku życia.
Moj corka jak miala 2 lata miala dowod.ja.michal pisze:Dowód od 13 roku życia.