Przedłużenie umowy
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Przedłużenie umowy
Wszedłem sobie na strone orange.pl żeby zobaczyć czy coś jest przy przedłużeniu umowy. Wklepałem numer, hasło sms i pokazało się, że za 5 dni zostanie przygotowana oferta do przedłużenia. Zerknąłem do umowy i zobaczyłem, że została podpisana 25.11 czyli do zakończenia są jeszcze od dzisiaj 4 miesiące. Czyli co będe mógł ją przedłużyć wcześniej czy orange pokazuje ofertę wcześniej żeby można ją było przeanalizować?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Przedłużenie umowy
piotrek2308, teraz umowę na internet można chyba przedłużyć w Orange już 6 miesięcy przed końcem umowy o ile dobrze kojarzę. Na telefon można przedłużać już 105 dni przed końcem umowy.
-
6 miesięcy pierwsze słyszę. Poczekam te 5 dni i zobaczę co się pojawi. A nie wiesz może czy jak się przedłuży wcześniej, załużmy te 3 miesiące, to odrazu wejdą w życie nowe limity i CDMA (obecnie EDGE) czy dopiero po tych 3 miesiącach.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Zazwyczaj jest tak że warunki zapisane na aneksie wchodzą w życie od nowego okresu rozliczeniowego, aczkolwiek przy zmianie planu taryfowego, który nie miał możliwości używania CDMA zdarzyło się już niejednokrotnie, że trzeba było czekać do końca aktualnej umowy.piotrek2308 pisze:A nie wiesz może czy jak się przedłuży wcześniej, załużmy te 3 miesiące, to odrazu wejdą w życie nowe limity i CDMA (obecnie EDGE) czy dopiero po tych 3 miesiącach.
Jaki masz plan taryfowy i ile limitu?
-
Orange Free za 60zł i 1 GB (żenada)
-
- Mistrz bezprzewodowy
piotrek2308, a dzwoniłeś w grudniu, aby Ci podnieśli limit. Oczywiście jeżeli umowy była zawarta przed wprowadzeniem ofert Optimum i Platinum. Jeżeli masz standard, to możesz mieć podniesiony limit z 1 GB do 4 GB.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Chyba z automatu podnosili (przećwiczone na BE Premium, BE Premium Pro i OF Standard).
-
Wlasnie tak mi sie zdawalo ze mi nie przycinaja po przekroczeniu tego 1 GB myslalem ze maja jakies problemy. Czyli nic nie wiecie z tym przejsciem na CDMA ?
[ Dodano: 2010-07-27, 14:57 ]
Byłem dzisiaj w salonie i Pani mi powiedziałe że z Orange Free Standard można przejść na OFdom z routerem ale bez żadnych promocji tylko te 3GB. Czyli niema sensy. Chyba zastanowie się nad optimum z modemem ale żeby dali mniejszy abonament. Ale czy to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> prawda że się nie da czy może ta pani była nie dopoinformowana?
[ Dodano: 2010-07-27, 14:57 ]
Byłem dzisiaj w salonie i Pani mi powiedziałe że z Orange Free Standard można przejść na OFdom z routerem ale bez żadnych promocji tylko te 3GB. Czyli niema sensy. Chyba zastanowie się nad optimum z modemem ale żeby dali mniejszy abonament. Ale czy to <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> prawda że się nie da czy może ta pani była nie dopoinformowana?
-
Dzwoniła do mnie wczoraj pani z orange i mówi że mogę już przedłużycz umowę. Więc się pytam o oferte. Interesuje mnie tylko CDMA i mi mówi że modem za ponad 200 abonament taki jak jest w Optimum czyli 75 i limit też taki sam. To mówie że troche drogo a ona że i tak duży rabat bo modem coś koło 300 kosztuje. To jej podziękowałem za "super" ofertę bo cdma będzie działać dopiero po skończeniu obecngo planu taryfowego.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
piotrek2308 konsultantów to trzeba stawiać pod ścianą i odbezpieczać karabin. Wtedy milsi się robią i dają dużo więcej.
(Dla niekumatych: złożyć wypowiedzenie i najlepiej jeszcze trochę poczekać. )
(Dla niekumatych: złożyć wypowiedzenie i najlepiej jeszcze trochę poczekać. )
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
krystianb pisze:złożyć wypowiedzenie i najlepiej jeszcze trochę poczekać. )
Nie wiem czy oto ci chodzi ale jak wypowiesz to to później żadnego "prezentu " ci nie dadzą. Chodziaż kilka dodatkowych GB
Ostatnio zmieniony 2010-08-13, 18:37 przez piotrek2308, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Dadzą, dadzą. Przecież bez wypowiedzenia nic Ci nie dali lepszego niż normalnej osobie z ulicy.piotrek2308 pisze:ale jak wypowiesz to to później żadnego "prezentu " ci nie dadzą
Nie pomagam na PW!
-
Ja przez telefon tego nie będe załatwiał. Pochodze po salonach, może na jakieś miłe panie trafie
i zaproponują mi coś lepszego.

- wojteks
- *** Administrator ***
Nic lepszego raczej nie dostaniesz, salony dają tylko to co jest w systemie do Twojego konta przypisane.piotrek2308 pisze:Pochodze po salonach, może na jakieś miłe panie trafie
Nie pomagam na PW!
-
Nie mów że tylko taka opcja jest, przecież niektórzy dostają 50% abonamenty i modem za grosze (tu na forum ktoś się chwalił i miał to co ja teraz).
Ostatnio zmieniony 2010-08-13, 19:11 przez piotrek2308, łącznie zmieniany 3 razy.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
No właśnie po akcji rozwiązania umowy. Jak i tak masz zamiar zostać to po co mają się starać?piotrek2308 pisze:przecież niektórzy dostają 50% abonamanty i modem za grosze
- wojteks
- *** Administrator ***
To napisz do niego PW żeby Ci wytłumaczył jak to zrobić.piotrek2308 pisze:tu na forum ktoś się chwalił i miał_to co ja teraz
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
wojteks mówił o salonach, a nie o utrzymaniówce na słuchawce, ci mają dużo większe możliwości, które się im nagle pojawiają po złożeniu magicznego podpisu na wypowiedzeniu.piotrek2308 pisze:Nie mów że tylko taka opcja jest,
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Raczej nie i tylko lub.piotrek2308 pisze:przecież niektórzy dostają 50% abonamenty i modem za grosze
Jak bierzesz bez modemu to dają 50%, jak bierzesz modem za grosze to zniżki brak.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Z jakiś rok temu chyba się zdarzyło 2 czy 3 co pisali że w orange dostali i modem za zeta i 50% zniżki przez 2 lata. Ale czy to prawda to niestety nikt nie potwierdzi.ja.michal pisze:Raczej nie i tylko lub.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A to przepraszam, nie wiedziałem tego. Przy umowie na 2 lata może, ale te 50% to mi nie gra. Chyba jeszcze telefony jakieś na koncie musiały być.
-
Znajde go na forum i się dopytam.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
To ciągle spójnik "lub" były dobry.krystianb pisze:Z jakiś rok temu chyba się zdarzyło 2 czy 3 co pisali że w orange dostali i modem za zeta i 50% zniżki przez 2 lata.
Tak na marginesie pisanie "i/lub" jest logicznie bez sensu.
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam,
ja od 4 lat mam podpisaną umowę z Polkomtelem. Po 2 latach, chcąc lepsze warunki na pierwszej lini "salony" i BOA dla umowe bez modemu dostałem 15% upustu na abonement.
Totalna lipa....... Nowi dostawali więcej.
Dopiero po napisaniu wypowiedzenia, po kilku dniach dostałem piękny list: że mnie "kochaja i szanują" że nie chcą abym odchodził..... i takie tam ;-)
Od ręki dali przy umowe bez modemu 50% upustu na abonement, program antywirucowy na rok GRATIS.
A modemy w jakich atrakcyjnych cenach.
Po 12 miesiącach niestety sytuacja taka sama: salony i BOA 15% upustu.
Dopiero list z wypowiedzeniem znów poskutkował.
Oznacza to w skrócie, że niestety należy zawsze 2 zdania o rezygnacji napisa i wysłac.
Szkoda, że sytuacja co rak się powtarza.......
pozdrawiam
ja od 4 lat mam podpisaną umowę z Polkomtelem. Po 2 latach, chcąc lepsze warunki na pierwszej lini "salony" i BOA dla umowe bez modemu dostałem 15% upustu na abonement.
Totalna lipa....... Nowi dostawali więcej.
Dopiero po napisaniu wypowiedzenia, po kilku dniach dostałem piękny list: że mnie "kochaja i szanują" że nie chcą abym odchodził..... i takie tam ;-)
Od ręki dali przy umowe bez modemu 50% upustu na abonement, program antywirucowy na rok GRATIS.
A modemy w jakich atrakcyjnych cenach.
Po 12 miesiącach niestety sytuacja taka sama: salony i BOA 15% upustu.
Dopiero list z wypowiedzeniem znów poskutkował.
Oznacza to w skrócie, że niestety należy zawsze 2 zdania o rezygnacji napisa i wysłac.
Szkoda, że sytuacja co rak się powtarza.......
pozdrawiam
pozdrawiam
Darek
Darek
-
- Początkujący użytkownik forum
Witam,
podobnie było i u mnie
podobnie było i u mnie
-