Radiówka a WiFi WR543

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sniperxpl
Początkujący użytkownik forum

Radiówka a WiFi WR543

Post autor: sniperxpl »

Witam!
Po wielu godzinach spędzonych nad konfiguracją mojego routera zasięgnę waszej pomocy...
No to tak wkrętkę od radiówki wkręcona jest w do WR543G w trybie AP Client Router(łącze sie przez PPPoE)-->kabel z LAN do WAN do WR543G w trybie AP Client ..
I tu się pojawia problem ponieważ chce aby ten drugi router nadawał bezprzewodowo przez WiFi.. Dobrze widzę sieć mogę się z nią połączyć ale jak chce wejść na jakaś stronę to wyskakuje mi nie można odnaleźć zdalnego serwera..

Z góry dzięki za pomoc :]
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Radiówka a WiFi WR543

Post autor: wojteks »

sniperxpl pisze:No to tak wkrętkę od radiówki wkręcona jest w do WR543G w trybie AP Client Router(łącze sie przez PPPoE)-->kabel z LAN do WAN do WR543G w trybie AP Client ..
Najpierw upewnij się że internet działa po pierwszym WR543G pracującym jako AP Client router (WISP). Jak już to będzie działać to napisz jakie IP ma ten router po stronie LAN.

Żeby uniknąć podwójnego NATu to najlepiej w drugim WR543G pozostawić pusty port WAN, kabel połączyć do LAN, wyłączyć DHCP po stronie LAN, ustawić po stronie LAN IP z zakresu pierwszego routera, skonfigurować WiFi na odległym kanale w stosunku do kanału na którym odbierasz od dostawcy.

Czy oprócz PPPoE dostawca stosuje zabezpieczenie po MAC?
Nie pomagam na PW!
sniperxpl
Początkujący użytkownik forum

Re: Radiówka a WiFi WR543

Post autor: sniperxpl »

Internet działa na tym pierwszym bo teraz z niego pisze :d

Spróbuje tego co mi poleciłeś i odpisze.

Nie tylko PPPoE

Edit

Wyłączyłem w tym pierwszym DHCP ,ale wszystko mi padło...

Już naprawiłemi wszystko jest ok tylko ten drugi router nadal "nie działa"
ODPOWIEDZ