Klient (xxx) - 22-12-2005 18:55
Jestem abonentem iPlusa od 2 miesiecy ale do tej pory mam problemy z polaczeniem. Jest ono czesto zrywane, czesto <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie moge sie polaczyc. Mam najnowsza aktualizacje iPus Managera, ale to nie pomaga. Zakladajac iPlusa bylem przygotowany na transfer obiecywany 56kB/s, ale uzyskuje 5kB/s, chociaz na mapce zasiegu znajduje sie w zasieg GPRS, na granicy EDGE !!! Korzystam z modemu Sony Ericsson GC79. Bardzo bylbym wdzieczny gdybym mogl uzyskac instrukcje jak sprawic aby transfer i polaczenie bylo prawidlowe. Slyszalem, ze te ten problem moze byc spowodowany bledami w aplikacji oraz tym ze tak naprawde do mojego modemu nie ma sterownikow w tej aplikacji.
A oto odpowiedź:
Odpowiedź: (Dział Pomocy Technicznej iPlus) - 23-12-2005 09:45
Maksymalna prędkość transmisji przy użyciu Pańskiego modemu to 53,6 kb/s (czyli kilobitów na sekundę) a nie kB/s (czyli kilobajtów na sekundę). 1 kB = 8 kB, czyli prędkość 5 kB/s odpowiada 40 kb/s i jest prawidłowa dla technologii GPRS. Obecność lub brak zasięgu technologii EDGE nie ma żadnego wpływu na pracę Pana modemu. Odnośnie oprogramowania: bez sterownika urządzenie nie mogłoby działać, a więc stwierdzenie, że w aplikacji nie ma sterowników jest błędne. Jeżeli ma Pan życzenie można spróbować zmienić program iPlus Manager na Sony Ericsson Wireless Manager. Program mozna bezpłatnie pobrać tutaj:
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp cc=pl&lc=pl&ver=4000&template=ps1_1_3_1_1&zone=ps&lm=ps1_1&pid=10057&fid=9467&esi=true
Jeżeli potrzebna byłaby pomoc przy konfiguracji programu prosimy
o kontakt pod numerem telefonu 601101101.
Czyli ogólnie spoko