Czemu taki wolny transfer?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Czemu taki wolny transfer?
Posiadam blueconnecta, w erze powiedziano mi że posiadam dobry sygnał EDGE (max 380kb/s) a przy ściąganiu transfer wynosi 3-7kb/s w powywach max 10 a nieraz nawet 0,5kb/s. Częściej waha się w granicach 4kb/s. Nie powinno być około 30-40lb/s?? Proszę o odpowiedź. Aha- zasięg na telefonach komórkowych max.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Czemu taki wolny transfer?
Mylisz jednostki KB/s z kb/s .Jakiego modemu uzywasz.Być może nie łapiesz się w EDGE.Jedziesz na GPRS.A może taki masz modem?
-
- Początkujący użytkownik forum
Mój modem to Siemens ES75 także EDGE powinien łapać bez problemu...
-
- Stały użytkownik forum
Oni zawsze mowia o wartosciach maksymalnych,nigdzie nie znajdziesz zapewnienia ze minimalnie bedzie tyle a tyle,bo mialbys podstawe do zerwania umowy
Slaby transfer to wiele czynnikow ,skoro nie zasieg to np.obciazenie BTSa.jakosc sygnalu (nie mylic z mocą) itp itd.
W salonie mowia pieknie apotem przychodzi rzeczywistosc 10-20 KB/s i to jest max
ja tez bylem naiwny i dalem sie zlapac i to na 2 lata
Slaby transfer to wiele czynnikow ,skoro nie zasieg to np.obciazenie BTSa.jakosc sygnalu (nie mylic z mocą) itp itd.
W salonie mowia pieknie apotem przychodzi rzeczywistosc 10-20 KB/s i to jest max
ja tez bylem naiwny i dalem sie zlapac i to na 2 lata
--------------------------------
P II Coman. 2 xp.sp2
P II Coman. 2 xp.sp2
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Po pierwsze ta maxymalna predkość jest tylko teoretyczna więc się nie sugeruj nią.
Prędkość masz wybitnie GPRSu.
Przy ściąganiu czyli jak pobierasz coś czy pod tym rozumiesz równiez otwieranie stron? Może masz inne programy zapychające Ci łącze i tym jest spowodowana licha prędkość internetu. Powyłączaj wszystko co netu używa (komunikatory, programy p2p, aktualizacje itd) i wtedy sprawdź prędkość.
Prędkość masz wybitnie GPRSu.
Przy ściąganiu czyli jak pobierasz coś czy pod tym rozumiesz równiez otwieranie stron? Może masz inne programy zapychające Ci łącze i tym jest spowodowana licha prędkość internetu. Powyłączaj wszystko co netu używa (komunikatory, programy p2p, aktualizacje itd) i wtedy sprawdź prędkość.