Jak to jest z tym OFP??

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
hedshot
Użytkownik forum

Jak to jest z tym OFP??

Post autor: hedshot »

Witam, mam do was pytanie na temat oferty OFP, na stronie www.orange.pl widzę że jedyna ofertą tego internetu jest 3GB za 49zł. Moja znajoma ma taki internet ale ona twierdzi że nie ma żadnego limitu danych i płaci też coś około 40zł, czy to możliwe?? Dostała router Axesstel MV410, przy ściąganiu plików prędkość dochodziła do 200kB/s, pingi były w okolicach 60-70ms. Proszę o odpowiedź.
Z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony 2010-07-31, 21:17 przez hedshot, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: Jak to jest z tym OFP??

Post autor: sp6huk »

hedshot pisze:Moja znajoma ma taki internet ale ona twierdzi że niema żadnego limitu danych
Bo limitu na dane nie ma. Jest po prostu limit na prędkość łącza, przekraczasz miesięczną dawkę 3 GB i przycinają do 64 kbps. Ale nie ma opcji bez limitu.
hedshot
Użytkownik forum

chodziło mi o limit danych w którym jest ta szybka transmisja do 1Mbps jak to pisze na stronie orange. Jaki jest największy limit w OFP i ile trzeba za niego zapłacić? Czy do w tym routerze można korzystać z CDMA i np. UMTS bez dodatkowego sprzętu, kosztów itp.
Ta koleżanka powiedziała mi że odkąd podpisała umowę jeszcze ani razu nie zwolnił jej internet do tych 64kbps mimo iż podobno ogląda dużo filmów itp. Ja mając Play Online wiem jak łatwo można wykorzystać te 3gb, więc jak to u niej może być. (Pytałem jej ale ona trochę nie kumata w tych sprawach)
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

hedshot pisze:chodziło mi o limit danych w którym jest ta szybka transmisja do 1Mbps jak to pisze na stronie orange
Teoretycznie jest do 1 Mb/s, choć w praktyce do 3,1 Mb/s przy nieobciążonej stacji bazowej,
hedshot pisze:Jaki jest największy limit w OFP i ile trzeba za niego zapłacić?
Nie ma większego limitu w OFP. Jest tylko 3 GB (+1 GB więcej, jak bierzesz w telesprzedaży, lub sklepie internetowym) za 49 zł. Jak chcesz większy limit, i mieć możliwość korzystania z CDMA to bierzesz Orange Free w taryfach Optimum, Premium, Platinum, gdzie dostajesz modem AnyData ADU-635WA z możliwością działania w sieci 2G, 3G i CDMA,
hedshot pisze:Czy do w tym routerze można korzystać z CDMA i np. UMTS bez dodatkowego sprzętu, kosztów itp.
Axesstel MV410R umożliwia tylko korzystanie z sieci CDMA,
hedshot pisze:Ta koleżanka powiedziała mi że odkąd podpisała umowę jeszcze ani razu nie zwolnił jej internet do tych 64kbps mimo iż podobno ogląda dużo filmów itp.
A kiedy podpisała umowę ? Może jakiś "bug" ze strony Orange, i nie włączył się lejek, albo rzeczywiście jeszcze tych 3 GB nie przekroczyła. Niech zainstaluje sobie np. NetMetera i sprawdza ile MB zużywa.
hedshot
Użytkownik forum

http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... Id=4103855
jak na razie trochę drogo jak dla mnie. Mozę w przyszłości będzie taniej (mówię o 20 i 35gb). Umowę podpisała jakieś 4-6 miesięcy temu. Wątpię żeby nie zdarzyło się jej przekroczyć limitu, oglądanie filmów, słuchanie muzyki, skype itp nie wytrzymało by miesiąca na 3gb. Zapytałem ją kiedyś jaki ma limit to mi dopowiedziała że niema limitu, że płaci te 40 parę złotych i że musiała ten router kopić za 200
luckd
Stały użytkownik forum

Post autor: luckd »

Może ona ma Orange Freedom po kablu?
hedshot
Użytkownik forum

na pewno nie, widziałem router, nawet pomagałem jej go podłączyć
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

luckd pisze:Może ona ma Orange Freedom po kablu?
Z ruterem Axesstel MV410 ? Po co ruter do CDMA przy necie kablowym by był?
ODPOWIEDZ