Witam
Ostatnio postanowiłem się przenieść na dół z piętra w domku i musiałem poprowadzic nowy kabel do radiówki. Kazałem ojcu kupić kabel w sklepie do anteny od internetu radiowego sprzedawca chyba zabardzo niewiedział o co chodzi i wcisnął mu zwykły ekran do TV. W ten czas niebyło mnie w domu i ojciec myśląć ze to dobry kabel zatynkował go i jest problem. Internet jest łączony w 2 punktach przy antenie jest złączka i w pokoju mam złączka i leci kabel do kompa. Czy internet na takim kablu powinien dobrze funkcjonować ? Bo sprawdzałem i zasieg mam powyzej 80% i siła zasiengu tez wacha się w okolicach 80% a wystepuja problemy bo internet cały czas jest połączony z AP a nieraz chodzi wszytko cacy a nieraz trace pakiety stronki niechca sie wczytywac co jakis czas niema neta na chwile ? czy to bedzie wina kabla ?? bo moim zdaniem jak raz internet działa z 2h cały czas dobrze to chyba wina po stronie kabla nie leży ? aha dodaje długość kabla wynosi około 20 metrów
Pozdrawiam.
Radiówka problemy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Radiówka problemy
Taka długość kabla antenowego to porażka. Tłumienie kolego tłumienie - max. 15 metrów oryginalnego kabla H155. powyżej 15 metrów nie dają gwarancji na działanie.arasnn pisze: długość kabla wynosi około 20 metrów
Co do tego kabla od TV to dziwne że w ogóle działa. Nie lepiej by Ci było na strychu AP i do tego 5metrów kabla antenowego resztę puścić skrętką. A jeżeli chodzi o neta to u mnie też czasami nie chodzi z godzinę czy dwie ale spoko

Latka lecą...
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki za odp.
Ale dziwie się czemu np necik chodzi np 5 min normalnie a za chwile stronki sie niewczytuja, a połączenie cały czas jest i jak patrze to zasięg jest normalny i siła zasiegu tez, a AP chyba sie nieopłaca w mojej sytuacji stawiac bo odlegość mam gdzieś max 150 metrów
Jeżeli na zwykłym kablu niepowinno to <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> chodzic to czemu raz działa a raz nie??
Chciałbym jeszcze dodać fotke
czy tak powinno być ?
Bo z tego co ja odczytuje to wynika ze chyba jednak tracę sygnał i dlatego może <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> neta ale dziwi mnie to ze cały czas jestem połączony.
Zarzucam linkiem:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a06 ... 4e091.html
POzdro i z góry dzieks
Ale dziwie się czemu np necik chodzi np 5 min normalnie a za chwile stronki sie niewczytuja, a połączenie cały czas jest i jak patrze to zasięg jest normalny i siła zasiegu tez, a AP chyba sie nieopłaca w mojej sytuacji stawiac bo odlegość mam gdzieś max 150 metrów
Jeżeli na zwykłym kablu niepowinno to <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> chodzic to czemu raz działa a raz nie??
Chciałbym jeszcze dodać fotke
czy tak powinno być ?
Bo z tego co ja odczytuje to wynika ze chyba jednak tracę sygnał i dlatego może <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> neta ale dziwi mnie to ze cały czas jestem połączony.
Zarzucam linkiem:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a06 ... 4e091.html
POzdro i z góry dzieks
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
jesli to bazy masz tak jak mowisz 150 m. to 20 metrow da rade. wazne zeby kabel nie byl laczony nigdzie bo takie polaczenia daja powazne straty. Jesli chodzi o przewry...no to moze masz ustawiona za duza predkosc na karcie albo masz ustawiona na AUTO. zmien na 1 lub na 2 megabity na stale. Moze przyniesie to porzadany efekt.
pzdr!
pzdr!