problem z dsl-g624m
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z dsl-g624m
witam! to mój pierwszy post na tym wielkim forum!
chciałem prosić szanownych forumowiczów o pomoc w w rozwiązaniu probemu.
Mam router d-link g624m i do niego podłaczony 1 pcet i mam na nim wifi. Jeżeli jest właczony tylko pcet to internet ładnie śmiga snr na poziomie 65 dB i jest ok. Włączam laptoa i internet natychmiast biegusiem znika, robi się kompletne 0 i koniec rozmowy z routerem na temat neta. Proszę o pomoc!
Z góry dziękuje za wszelkie udzielone porady!
ps: jeżeli taki wątek gdzieś istnieje to proszę o linki
za wszystko będę wdzięczny
chciałem prosić szanownych forumowiczów o pomoc w w rozwiązaniu probemu.
Mam router d-link g624m i do niego podłaczony 1 pcet i mam na nim wifi. Jeżeli jest właczony tylko pcet to internet ładnie śmiga snr na poziomie 65 dB i jest ok. Włączam laptoa i internet natychmiast biegusiem znika, robi się kompletne 0 i koniec rozmowy z routerem na temat neta. Proszę o pomoc!
Z góry dziękuje za wszelkie udzielone porady!
ps: jeżeli taki wątek gdzieś istnieje to proszę o linki
za wszystko będę wdzięczny
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: problem z dsl-g624m
O, ciekawa sytuacja.
Masz jakieś trzecie urządzenie WiFi do testów?
Masz jakieś trzecie urządzenie WiFi do testów?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
A nie masz na tym laptopie ustawionej jakiejś sieci ad-hoc?wojtek_b1991 pisze:Mam router d-link g624m i do niego podłaczony 1 pcet i mam na nim wifi. Jeżeli jest właczony tylko pcet to internet ładnie śmiga snr na poziomie 65 dB i jest ok. Włączam laptoa i internet natychmiast biegusiem znika, robi się kompletne 0
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
nie, nic do tego nie mam podłaczone, ale powiedzcie mi-czy zasilacz od laptopa może uszkodzić jakoś nadawanie sygnału?
- wojteks
- *** Administrator ***
Może generować duże zakłócenia i stąd zagłuszenie sygnału. Może jakaś mysz bezprzewodowa/klawiatura i też mogą być zakłócenia chociaż w tym przypadku powinny być w drugą stronę czyli WiFi może zakłócać myszki bezprzewodowe (ale też nie powinno).wojtek_b1991 pisze:ale powiedzcie mi-czy zasilacz od laptopa może uszkodzić jakoś nadawanie sygnału?
Nie pomagam na PW!
-
Ale co podłączone? Ja pytałem czy przypadkiem na laptopie nie uaktywniłeś sobie sieci Ad-hoc?wojtek_b1991 pisze:nie, nic do tego nie mam podłaczone
Czy jeżeli wyłączysz WiFi w laptopie sytuacja jest taka sama?
Czy jeżeli pracujesz na samej baterii coś się zmienia?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
tak, jeżeli pracuje na samej baterii jest super, jak podłacze zasilanie jest kiszeczka, ostatnio walneła mi przetwornica 5/3,3 i musiałem na zasilaczu podwyższyć napięcie
- wojteks
- *** Administrator ***
Co to za cudowny zasilacz? Przecież firmowe zasilacze do laptopów nie mają żadnych regulacji.wojtek_b1991 pisze:ostatnio walneła mi przetwornica 5/3,3 i musiałem na zasilaczu podwyższyć napięcie
Nie pomagam na PW!
-
bo firmowy zasilacz był 3 zasilacze temu
teraz mam taki z regulacją napięcia wyjściowego. Myślę że on destabilizuje pracę routera, jest jakaś metoda na zlikiwidowanie tego problemu>

-
To jeżeli podejrzewasz, że to wina zasilacza, to pożycz od kolegi (jeżeli to możliwe) oryginalny i zobacz jak będzie.
Chociaż przyznam, że nie słyszałem aby zasilacz tak wpływał na prace WiFi. Z drugiej strony w elektronice nic nie można wykluczyć.
Chociaż przyznam, że nie słyszałem aby zasilacz tak wpływał na prace WiFi. Z drugiej strony w elektronice nic nie można wykluczyć.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- wojteks
- *** Administrator ***
Pewnie kupić oryginalny zasilacz.wojtek_b1991 pisze:jest jakaś metoda na zlikiwidowanie tego problemu>
To co to za firma skoro zasilacze padają? Mam wiele laptopów w swoim otoczeniu i zasilacze raczej nie padają, czasami kabel/wtyk zasilania/gniazdo w lapku pada ale nie zasilacz.wojtek_b1991 pisze:bo firmowy zasilacz był 3 zasilacze temu
Nie pomagam na PW!
-
tylko że mnie padła przetwornica i potrzebuje wyższego napięcia żeby się tym prądem "nażarła". A zasilacze się psują od wypadków i wyeksploatowania
bo ja do nich rózne rzeczy podłączam, tak nawiasem jestem kandydatem na elektronika

- wojteks
- *** Administrator ***
No to o WiFi pewnie musisz zapomnieć albo naprawić przetwornicę i stosować firmowy zasilacz niestety. To może zakłóceniami siać uszkodzona przetwornica.wojtek_b1991 pisze:tylko że mnie padła przetwornica i potrzebuje wyższego napięcia żeby się tym prądem "nażarła".
Nie pomagam na PW!
-
Hmmmmm. Ciekawe stwierdzenie.wojtek_b1991 pisze:tylko że mnie padła przetwornica i potrzebuje wyższego napięcia żeby się tym prądem "nażarła".
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
wiem, że ciekawe
ja mam takie nieco nie techniczne określenia do technicznych zagadnień. Więc rozwiązało się-naprawię przetwornicę i będzie śmigać
tylko to dużo kosztuje