Witam! Jak w temacie jest napisane mam problem z wifi.Czytalem wiele tematow o tym jak to zrobic zeby ruszylo ale jednak nic. Probowalem takich zeczy jak
1.wpisujac adres 192.168.0.1 wyskakuje mi program nie moze wyswietlic strony wep
2.Sprawdzalem kilka adresow DNS zaden nie dzialal
3.klikalem start/uruchom wpisywalem cmd.exe wyszukiwalem adresow DNS i znow zaden nie dzialal
Dodam ze jestem świeżym posiadaczem internetu orange i posiadam modem MV400 oraz Mv400R <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy jakos sie włącza tylko 1 czy co tak jak wspomnialem jestem nie ogarniety jeszcze w tym internecie prosze o pomoc mam nadzieje ze jakis ochotnik sie znajdzie
z gory dzieki!
Orange Problem z WiFi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange Problem z WiFi
Ostatnio zmieniony 2010-07-30, 15:02 przez Mikku, łącznie zmieniany 2 razy.
- czerwon
- Stały użytkownik forum
Re: Orange Problem z WiFi
Prawdopodobnie masz w routerze wyłączoną opcję wifi. Aby ją włączyć podłącz router przez kabel ethernet lub usb. Polecam ethernet bo nie trzeba instalować sterowników. Następnie wpisz adres 192.168.0.1, nazwę i hasło. W zakładce wirless settings wpisz nazwę sieci, wybierz sposób zabezpieczenia (polecam wpa-psk) i hasło do sieci. Kliknij apply. Potem już tylko wejdź to drugiej zakładki wirless settings i zaznacz dwie pierwsze pozycje i apply. Wejdź w zakładkę system settings i kliknij na restaart. Teraz już tylko wyszukaj sieć i połącz się z nią. Mam nadzieję że pomogłem.
- sosen86
- Stały użytkownik forum
Re: Orange Problem z WiFi
I na samym początku dobrze jest wyłączenie konieczność podawania kodu pin, aby móc się łączyć bez odpalania aplikacji.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-07-31, 17:53 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-07-31, 17:53 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-07-31, 16:53 przez sosen86, łącznie zmieniany 1 raz.